Barcelona

El TSJC anul·la el decret de les teràpies naturals de la Generalitat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anul·lat íntegrament el decret de teràpies naturals de la Generalitat perquè considera que envaeix competències de l'Estat. El decret tenia per objectiu, entre d'altres, establir les condicions de l'exercici de l'acupuntura, l'homeopatia i altres tècniques manuals a Catalunya. La Generalitat defensa el decret i assegura que no envaeix competències de l'Estat en matèria sanitària perquè aquest sector no està regulat per cap llei estatal.

Actualitzat
Segons el TSJC, el text català és arbitrari perquè permet exercir professions i pràctiques relacionades amb el sector sanitari a persones sense la titulació bàsica marcada per l'Estat. El decret estaria legislant activitats privades no sanitàries, però que podrien tenir "conseqüències negatives a la salut".

El govern català defensa la llei i afirma que volia organitzar un sector que no està regulat per l'executiu central. El tribunal respon a la Generalitat i nega que hi hagi un buit legal en la regulació de les teràpies no convencionals a la legislació espanyola.

El TSJC ha anul·lat íntegrament el decret a petició del Consell General del Col·legi de Metges. Al juliol de 2007, sis mesos després que el decret fos aprovat, va decidir suspendre cautelarment alguns articles a petició del Ministeri de Sanitat i el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, professionals que van protagonitzar mobilitzacions i protestes contra l'entrada en vigor del decret.

El decret tenia com a objectiu ordenar les pràctiques de la medicina no convencional com l'acupuntura, la teràpia tradicional xinesa i naturista, l'homeopatia i altres tècniques manuals.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut