Seu del TSJC
Seu del TSJC
Barcelona

El TSJC afirma que cap declaració d'independència tindrà efecte jurídic

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya reitera la fidelitat dels jutges catalans al sistema constitucional

RedaccióActualitzat

Reunió extraordinària del ple de la sala de govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per analitzar la compareixença del president Carles Puigdemont al Parlament. El TSJC afirma que només la Constitució pot ser font de dret i que ni la llei de transitorietat "ni cap declaració formal o aformal, implícita o explícita d'independència despleguen cap efecte jurídic".

"La Sala de Govern vol reafirmar de forma inequívoca que només la norma vigent, conforme a la Constitució i a allò disposat pel Tribunal Constitucional, pot ser font aplicativa del dret i pressupost de totes i cadascuna de les decisions judicials. I això comporta que ni la Llei de Transitorietat, suspesa pel Tribunal Constitucional, ni cap declaració formal o aformal, implícita o explícita d'independència despleguen cap efecte jurídic".

 A més, els magistrats consideren que la llei garanteix a tots els ciutadans que puguin reconèixer-se "com a membres iguals d'una comunitat política plural compromesa amb la pau i el progrés". 

"Destacar que la necessària obediència a la llei que neix i es fonamenta en el sistema constitucional, en els seus valors i en els drets i llibertats que garanteix, és el que ens permet a tots i totes reconèixer-nos com a membres iguals d'una comunitat política plural compromesa amb la pau i el progrés".

La declaració, que s'ha fet per escrit, expressa el seu "compromís de fidelitat i defensa del sistema constitucional" i els valors de "llibertat, justícia, igualtat, pluralisme i convivència pacífica" i reitera la fidelitat dels jutges catalans al sistema constitucional.

"La fidelitat al sistema constitucional dels jutges i jutgesses que conformem el Poder Judicial a Catalunya és la nostra manera, l'única possible, de comprometre'ns en la defensa activa dels valors, dels drets i de les llibertats de tots".

Declaració del TSJC by Moderador Noticies Web on Scribd

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut