El TSJC accepta l'escrit d'un dels centres que ha d'impartir el 25% de les classes en castellà.
El TSJC accepta l'escrit d'un dels centres que ha d'impartir el 25% de les classes en castellà.
Barcelona

El TSJC admet l'escrit d'un dels centres afectats per l'obligació d'impartir el 25% de les classes en castellà

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha acceptat l'escrit presentat per l'Escola Pia Sarrià de Barcelona, una de les quatre escoles afectades per la resolució que obliga a impartir el 25% de classes en castellà. Queda pendent el pronunciament sobre els escrits dels altres centres. A partir d'ara caldrà saber si l'acceptació dels recursos que es presentin comportarà que el tribunal congeli o no la resolució.

RedaccióActualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha acceptat l'escrit presentat per l'Escola Pia Sarrià de Barcelona, una de les quatre escoles de la Fundació Escola Cristiana afectades per l'obligació d'impartir el 25% de classes en castellà, per presentar-se com a part de la causa i congelar l'execució de la resolució. Aquesta és la primera de les quatre respostes que s'espera del tribunal català. Un cop admesos els recursos, el TSJC haurà de pronunciar-se si deixa en suspens o no l'aplicació del 25% de castellà a l'horari lectiu.

Aquestes quatre escoles -de les cinc afectades- van presentar un escrit el 17 de febrer davant del TSJC perquè consideren que els propietaris dels centres són les titularitats i no els directors, als quals es dirigia el tribunal català perquè executessin els actes, motiu pel qual van sol·licitar ser part del procés per poder defensar-se.

Aquest dilluns, els directors dels centres afectats han tingut una reunió extraordinària en la Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat, en què també ha assistit la consellera Irene Rigau per analitzar la situació. En la trobada s'ha estudiat l'impacte que les respostes del TSJC poden tenir al calendari l'aplicació o suspensió de les interlocutòries, han informat fonts d'Ensenyament.

 

Anar al contingut