Imatge d'arxiu d'una sala de cinema.
Imatge d'arxiu d'una sala de cinema.
Barcelona

El tripartit i CiU pacten allargar dos anys l'aplicació de la llei del cinema

Els grups parlamentaris del tripartit i Convergència i Unió han pactat allargar de cinc a set anys el termini d'aplicació de la llei del cinema. Amb aquesta concessió al sector volen ajudar distribuïdors i exhibidors perquè tinguin dos anys més de temps per adaptar-se al punt més destacat de la nova llei, que és el doblatge o subtitulació al català de la meitat de les còpies de les pel·lícules que es distribueixin a Catalunya.

Actualitzat
La ponent d'Esquerra Republicana i relatora del projecte, Maria Mercè Roca, ha explicat a Catalunya Ràdio que "el termini màxim" d'aplicació de la llei seria de 7 anys i ha defensat aquest canvi com a concessió als exhibidors. "Ens interessa que aquesta llei sigui vista com una oportunitat, i si això passa perquè es passi de 5 a 7 anys i, progressivament, es vagin introduint les còpies en català, està bé", ha argumentat. 

El canvi s'ha negociat de cara a la votació del projecte de llei en comissió, prevista per la setmana que ve. Altres canvis en el projecte de llei són les ajudes perquè els cinemes puguin fer la transició al sistema digital de projecció, i l'eliminació de la taxa sobre el doblatge al català que preveia gravar les entrades.

Algunes sales expressen aquests dies el rebuig a la llei amb la projecció d'un anunci contra la norma

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut