Imatges de la representació de "Bits" aquest dissabte a Vic.
El Tricicle, 35 anys després.
Vic

El Tricicle celebra el 35è aniversari amb els mateixos components que el van fundar

La companyia de teatre bat un rècord: celebra el 35è aniversari amb els mateixos components que la van fundar en actiu

RedaccióActualitzat

Fa 35 anys, un 1 de novembre, Carles Sans, Paco Mir i Joan Gracia van actuar per primera vegada amb el nom de Tricicle. Va ser a Breda.

Aquest dissabte ho han celebrat a Vic, al Teatre Atlàntida, amb una funció doble de l'obra "Bits".

El Tricicle ha resultat l'única companyia de l'estat de tan llarga trajectòria amb els fundadors en actiu. "Ni Els Joglars, ni Comediants, ni Dagoll Dagom, que són més antigues, poden dir el mateix", explica Carles Sans.

Es van crear com una companyia de teatre gestual i amb l'humor com a base dels seus espectacles. Van començar fent esquetxos per carrers o per espais alternatius.

L'any 1982 van fer el salt al circuit professional amb un espectacle d'esquetxos, "Manicòmic", que va ser un gran èxit de crítica i públic.

L'any 84, un nou espectacle, "Exit", ja els porta a fer representacions fora de l'estat.

La consolidació definitiva arriba amb "Slastic". Van seguir "Terrific" i "Entretrés". Després van estrenar una antologia, "Tricicle 20", que va permetre al seu públic fidel recordar els esquetxos més celebrats. I van continuar amb "SIT" i "Garrick".

Actualment, tenen un any i mig de bolos emparaulats amb "Bits".

I després? Segurament, un altre espectacle de recopilació de grans èxits. La retirada no la veuen immediata, però de moment descarten un espectacle nou.

Anar al contingut