Madrid

El Tribunal Suprem rebutja els recursos del govern i Gas Natural contra la paralització de l'opa sobre Endesa

El ple de la sala tercera del Tribunal Suprem ha decidit rebutjar els recursos interposats pel govern central i Gas Natural contra l'acte que va suspendre cautelarment l'acord del Consell de Ministres que va autoritzar l'opa sobre Endesa, segons fonts de l'alt tribunal. El Suprem confirma, doncs, les raons de la resolució publicada el 10 de maig, en què considera que l'operació pot causar danys "substancials i irreversibles" i que les vint condicions fixades pel govern espanyol no són suficients. La negativa de l'alt tribunal, que es refereix només a les mesures cautelars sol·licitades per Endesa, era una decisió esperada en el sector.

Actualitzat

L'opa de la companyia gasista va ser autoritzada el 3 de febrer pel Consell de Ministres, que hi va imposar vint condicions, tretze de fons i set de procediment. Tanmateix, la seva tramitació va quedar paralitzada el mes de març per decisió del jutjat mercantil número 3 de Madrid.

El jutjat va supeditar la suspensió cautelar al fet que Endesa aportés un aval de mil milions d'euros per cobrir els eventuals perjudicis. La decisió de la jutgessa va ser recorreguda tant per Gas Natural i Iberdrola com per Endesa, que va reclamar una rebaixa de l'aval. L'Audiència de Madrid ha rebutjat ara aquests recursos. La titular del jutjat mercantil número 3 de Madrid, Míriam Iglesias, que també va suspendre de forma cautelar la tramitació de l'opa, ha citat les parts dimecres per a una audiència prèvia.

Per la seva banda, l'elèctrica alemanya E.ON demanarà a la Comissió Nacional de l'Energia (CNE) una ampliació del termini concedit per fer front al nou requeriment d'informació en el marc de l'expedient de l'opa sobre Endesa.

La CNE ha demanat a l'elèctrica que presenti informació addicional als més de 20.000 fulls que ja va entregar el passat 19 d'abril. Aquesta informació ha d'estar desglossada en tres blocs: dades actualitzades dels resultats econòmics de la companyia i totes les seves filials, projeccions de sinergies amb Endesa i, per últim, dades que sostinguin la seva política relacionada amb la garantia de subministrament.

La petició d'E.ON de comptar amb més temps per poder recopilar tota la informació pot fer saltar pels aires l'objectiu de la CNE de pronunciar-se amb una resolució abans de l'agost.

La CNE disposa d'un mes per pronunciar-se sobre l'opa d'E.ON, tot i que cada vegada que sol·licita informació a alguna de les parts interessades s'atura el rellotge. A hores d'ara, es calcula que l'organisme ha exhaurit menys de quinze dies reals del termini preceptiu.

Anar al contingut