Nova Delhi

El Tribunal Suprem indi declara il·legals les relacions sexuals entre homosexuals

El Tribunal Suprem indi ha declarat il·legals les relacions homosexuals. D'aquesta manera, dictamina en contra d'un sentència del Tribunal Superior de Justícia de Nova Delhi, que el 2009 les va legalitzar. Ara, el màxim òrgan judicial indi considera que aquella decisió és "insostenible constitucionalment".

RedaccióActualitzat

El Tribunal Suprem indi ha declarat il·legals les relacions homosexuals. D'aquesta manera, dictamina en contra d'una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Nova Delhi, que el 2009, les va legalitzar. Ara, el màxim òrgan judicial indi considera que aquella decisió és "insostenible constitucionalment".

Fa quatre anys, en una decisió històrica, el Tribunal Superior va sentenciar que l'article 377 del Codi Penal indi, que penalitza amb fins a deu anys de presó els actes sexuals consentits entre adults del mateix gènere, violava diversos articles de la Constitució. Però diversos grups religiosos i socials van presentar un recurs al Suprem, un recurs que ara aquesta instància judicial ha estimat.

Segons el Suprem indi, el Parlament d'aquest país ha de canviar o bé eliminar l'article 377 del Codi Penal. Mentre no ho faci, ha afegit, els tribunals no podran legalitzar les relacions entre homosexuals.

Gran decepció

La resposta dels col·lectius de gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals de l'Índia no s'han fet esperar. Segons informa el diari "The Times of India", activistes de la comunitat que aplega gais i lesbianes han irromput a la seu del Tribunal Suprem per protestar per la decisió judicial.

Asseguren que estan "molt decebuts" pel que consideren "un gran pas enrere". Per la seva banda, Amnistia Internacional ha piulat que "la decisió del Suprem fa retrocedir l'Índia molts anys en el seu compromís amb la protecció de les llibertats bàsiques".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut