El Tribunal Suprem hauria de demanar permís al Congrés per poder jutjar Nuet

L'exmembre de la mesa del Parlament és ara diputat d'ERC i aforat
El Tribunal Suprem hauria de demanar permís al Congrés per poder jutjar Nuet

El Tribunal Suprem hauria de demanar permís al Congrés per poder jutjar Nuet

L'exmembre de la mesa del Parlament és ara diputat d'ERC i aforat
Redacció Actualitzat
TEMA:
Tribunal Suprem
El Suprem hauria de demanar un suplicatori al Congrés per jutjar Nuet

Joan Josep Nuet, diputat d'ERC al Congrés

El primer suplicatori per jutjar els acusats del procés podria ser el de Joan Josep Nuet, ara diputat per Esquerra Republicana de Catalunya i, per tant, aforat davant el Tribunal Suprem.

Nuet té una causa judicial oberta al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per desobediència quan era membre de la Mesa del Parlament durant l'anterior legislatura. Amb la seva condició d'aforat, el Tribunal Suprem hauria de demanar permís al Congrés per poder-lo jutjar, el que es coneix com a suplicatori.

 

El judici als membres de la mesa

En un principi, tots els membres processats, Lluís Guinó, Anna Simó, Lluís Corominas, Ramona Barrufet i Joan Josep Nuet havien de ser jutjats al Tribunal Suprem, juntament amb els acusats de rebel·lió i malversació. Més tard l'alt tribunal va separar aquesta part de la causa i va retornar-la al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya tal com volien les defenses.

Ara però, com que Nuet és aforat i aquest és un dret irrenunciable, la seva participació en el procés serà jutjada en solitari pel Tribunal Suprem.

En el seu cas, el judici no ha començat i, per tant, els arguments a favor de no concedir el suplicatori, els que el Suprem ha fet servir per no demanar-lo amb Junqueras, Sànchez, Rull i Turull, no serien aplicables a aquest cas, perquè l'escrit d'acusació no està encara presentat i, per tant, tampoc ha començat la vista oral.

Joan Josep Nuet i Elisenda Alamany van deixar el seu escó amb els Comuns per anar a les llistes d'ERC (ACN)

 

Dels Comuns a ERC

Joan Josep Nuet va ser fins al març el líder d'Esquerra Unida i Alternativa i va renunciar a la seva acta amb Catalunya en Comú per concórrer com a número 4 a la llista d'Esquerra Republicana per Barcelona a les eleccions generals del 28A. Nuet tancava així el pacte entre els republicans i Sobiranistes, la plataforma crítica dels comuns que encapçalen la diputada Elisenda Alamany i el mateix Nuet.

ARXIVAT A:
Tribunal Suprem Judici procés