Madrid

El Tribunal Suprem anul·la la candidatura al Parlament Europeu d'Iniciativa Internacionalista

Iniciativa Internacionalista-La Solidaritat entre els Pobles no podrà participar a les eleccions europees. El Tribunal Suprem ha decidit anul·lar-ne la candidatura després que el govern espanyol la impugnés per considerar-la una successora fraudulenta de la il·legalitzada Batasuna. L'alt tribunal ha anul·lat la llista encapçalada per Alfonso Sastre, després de les impugnacions presentades per l'advocacia de l'Estat i la fiscalia. El Suprem considera provat que Iniciativa Internacionalista era la plataforma amb la qual Batasuna i ETA volien concórrer als comicis del 7 de juny.

Actualitzat
El Tribunal Suprem ha anul·lat la candidatura al Parlament Europeu del partit Iniciativa Internacionalista-La Solidaritat entre els Pobles. El govern espanyol i la fiscalia van demanar la il·legalització de la llista perquè hi veien vinculació amb l'esquerra abertzale.

Els jutges han pres aquesta decisió per onze vots a cinc, però encara han de redactar l'informe definitiu i comunicar el fet als afectats. Entre els membres del Suprem que hi han votat en contra, hi ha els quatre nous magistrats que van prendre possessió del càrrec fa pocs dies.

La formació ja ha anunciat que recorrerà de forma immediata la sentència. El Tribunal Constitucional haurà de resoldre el recurs dijous abans de les dotze de la nit, just abans del començament de la campanya electoral.

Segons ha explicat la número 5 de la llista, mentre aquesta decisió no es produeixi, es multiplicaran els esforços per aconseguir el suport d'organitzacions polítiques, socials i sindicals.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut