El vaixell Open Arms a Pozzallo, a Itàlia, el 17 de març (Reuters)
El vaixell Open Arms a Pozzallo, a Itàlia, el 17 de març (Reuters)

El tribunal italià exculpa els membres d'Open Arms de fomentar la immigració il·legal

El tribunal italià desestima el recurs de la fiscalia contra la cap de missió i el capità del vaixell Open Arms

Actualitzat

El tribunal italià que porta el cas de ProActiva Open Arms ha exculpat els membres de l'ONG de fomentar la immigració il·legal. El tribunal de Ragusa ha desestimat el recurs de la fiscalia contra la cap de missió i el capità del vaixell Open Arms.

El Tribunal argumenta que no existeix un port segur a Líbia, i prova d'això és "el persistent quadre polític intern i conflictiu, malgrat el reconeixement internacional al govern de Fayez al-Sarraj". També diu que és coneguda la "reticència de les autoritats malteses per cooperar amb les peticions d'ajuda" per justificar que l'ONG decidís no comunicar amb Malta després del rescat dels 218 immigrants.

L'organització ho ha donat a conèixer a Twitter i ha celebrat: "Per fi la justícia posa una mica de seny. Perquè salvar vides no és delicte".

La justícia italiana ja els havia absolt del delicte més greu, el de pertinença a organització criminal.

Després d'aquesta decisió, per tant, s'aplana el camí per a una exculpació definitiva ja que no s'espera que s'interposi cap més recurs.

La fiscalia va obrir una causa criminal contra l'ONG catalana després que van desembarcar a Pozzallo, Sicília, 216 migrants que havien rescatat al Mediterrani. Fins i tot van arribar a retenir-los l'embarcació durant un mes.

ARXIVAT A:
Migracions
Anar al contingut