Brussel·les

El tribunal de la UE veu just que l'autoritat de la competència espanyola analitzés l'opa de Gas Natural

El Tribunal de Primera Instància de la Unió Europea ha rebutjat el recurs interposat per Endesa i ha confirmat que l'oferta pública d'adquisició de Gas Natural sobre l'elèctrica no té dimensió europea i per tant l'examen del seu impacte sobre la competència corresponia a Espanya i no a Brussel·les. La sentència suposa un cop per a Endesa, que havia demanat al TUE que anul·lés la decisió de l'executiu comunitari de deixar en mans de les autoritats espanyoles l'anàlisi de l'operació. L'elèctrica va acusar la Comissió de desentendre's de l'opa per tal d'evitar un enfrontament amb el govern espanyol, que reclamava la competència exclusiva per examinar l'operació.

Actualitzat
La justícia de la Unió s'ha pronunciat sobre l'opa de Gas Natural sobre Endesa i considera just que fossin les autoritats de competència espanyoles les que analitzessin l'operació. El tribunal, que ha rebutjat el recurs que havia presentat l'elèctrica contra la decisió de la Comissió Europea de deixar-ho a mans espanyoles, manté que l'operació no té dimensió comunitària.

Els tribunals europeus han donat la raó així a la Comissió Europea quan va decidir que l'autorització de l'opa de Gas Natural a Endesa no era de la seva competència, sinó de les autoritats espanyoles.

L'elèctrica volia que la tramitació la fes Brussel·les i no Madrid i, per això, va recórrer al tribunal de Luxemburg. El mes de novembre l'executiu comunitari va decidir que no podia arbitrar perquè el volum de negocis d'Endesa es concentrava a Espanya i era allà on s'havia de decidir tot.

En canvi, l'elèctrica ha manejat xifres diferents sobre la seva comptabilitat i ha insistit que la seva activitat a la UE justifica que el cas tingui dimensió comunitària. Finalment, la justícia de la Unió no ha tingut en compte aquestes dades.










ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut