Artur Mas votant amb la seva dona a la consulta del 9N (ACN)
Artur Mas votant amb la seva dona a la consulta del 9N (ACN)
Barcelona

El Tribunal de Comptes ordena l'embargament preventiu del domicili d'Artur Mas

L'embargament de l'immoble de Mas i el dels alts càrrecs condemnats pel 9N és provisional i queda a l'espera de l'anàlisi comptable

RedaccióActualitzat

El Tribunal de Comptes ha ordenat l'embargament preventiu del domicili de l'expresident de la Generalitat Artur Mas i dels immobles dels altres ex-alts càrrecs condemnats per l'organització del 9N per complir amb la fiança de 2,3 milions d'euros:  l'exvicepresidenta Joana Ortega i els exconsellers Francesc Homs i Irene Rigau. Tots ells van avalar amb els seus immobles per cobrir la fiança de 5,2 milions d'euros que li va imposar per la despesa de diners públics en la consulta del 9 de novembre del 2014.

El tribunal, en concret, ha ordenat l'embargament del pis del carrer Tuset de Barcelona de Mas, de la meitat d'un immoble d'Homs a Taradell; d'una finca de Joana Ortega a Barcelona i d'una de Rigau a Banyoles. També una altra propietat de l'exsecretari general de Presidència Jordi Vilajoana.

Després de consignar 2,9 milions d'euros en efectiu, Mas i els exconsellers Francesc Homs, Joana Ortega i Irene Rigau i Vilajoana van dipositar el 23 de novembre diversos immobles com a garantia per cobrir el total de la fiança, de 5,2 milions. La instructora del Tribunal de Comptes ha ordenat ara executar l'embargament, de forma provisional, d'aquests immobles.

Segons les fonts, l'embargament és provisional i queda a l'espera de l'anàlisi comptable, que encara no ha començat.

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut