El Tribunal de Comptes no embargarà el govern Puigdemont per l'1-O
Imatge d'arxiu del govern de l'1-O

El Tribunal de Comptes no embargarà el govern Puigdemont per l'1-O

Les fiances que ja es van abonar al Suprem i al jutjat 13 de Barcelona serviran per pagar la fiança de 4,1 milions d'euros que reclama per l'1-O

RedaccióActualitzat

El Tribunal de Comptes no embargarà béns a Carles Puigdemont i una trentena de càrrecs del seu govern per l'organització del referèndum de l'1 d'octubre. El tribunal xifrava en 4,1 milions d'euros la quantitat que considera malversada. La magistrada instructora ha acceptat la petició dels investigats; que ja havien abonat una fiança de 2,1 milions d'euros al Suprem i una altra al jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona per valor de més de cinc. El termini per abonar la fiança acabava aquest dilluns.

D'aquesta manera, quedaria assegurada la quantitat que el Tribunal de Comptes reclamava i no caldria embargar béns a les 32 persones presumptament responsables del suposat desviament de fons públics per fer realitat el referèndum de l'1 d'octubre del 2017.

La Caixa de Solidaritat havia recaptat fins ara només 1,6 milions d'euros dels 4,1 necessaris però no caldrien amb la suma dels dos imports.

Un cas semblant al 9N

El procediment per les despeses de l'1-O és semblant al que va passar amb el 9N, la consulta del 2014. Llavors també van ser Societat Civil Catalana i Advocats Catalans per la Constitució els que van presentar una demanda, a la qual la fiscalia s'hi va afegir.

El Tribunal de Comptes no embargarà el govern Puigdemont per l'1-O
Artur Mas votant amb la seva dona a la consulta del 9N (ACN)


En el cas del 9N, el Tribunal de Comptes va condemnar Artur Mas, Joana Ortega, Irene Rigau, Francesc Homs i sis acusats més a tornar exactament 4.988.620,11 euros per l'organització del procés participatiu del 9 de novembre del 2014. En el procediment penal no els van arribar a jutjar per malversació.

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut