Jové declara al TSJC com a investigat sobre els preparatius de l'1-O
Josep Maria Jové saluda amb el braç alçat just abans d'entrar a declarar al TSJC (EFE/Andreu Dalmau)

El Tribunal de Comptes investiga Josep Maria Jové pel referèndum

Està citat per al 28 de gener juntament amb Josep Ginesta, l'expresident Puigdemont i 17 membres del seu govern

RedaccióActualitzat

El Tribunal de Comptes investiga Josep Maria Jové, exnúmero dos d'Oriol Junqueras, per possible malversació de fons públics en relació amb l'1 d'octubre.

Jové, que està citat per al pròxim dia 28, va rebre la notificació quan estava negociant l'acord d'investidura entre Esquerra Republicana i el PSOE.

El Tribunal de Comptes també ha citat per al 28 de gener el secretari general de Treball de la Generalitat, Josep Ginesta, igual que l'expresident Puigdemont i 17 membres del seu govern, per l'ús de fons públics en l'organització i celebració del referèndum del 2017.

Serà en aquesta citació quan se'ls concretarà la quantitat que se'ls reclama. No tenen obligació d'acudir-hi personalment, hi poden anar els advocats en nom seu.

 

Tant la Fiscalia com els denunciants Societat Civil Catalana i Advocats Catalans per la Constitució estimen les despeses relacionades amb l'1-O en dos milions d'euros.

A banda del govern de Puigdemont en ple, també s'investiga la interventora general, Rosa Vidal, i els consellers que van abandonar l'executiu abans de l'1-O. És el cas de Neus Munté, Jordi Baiget, Meritxell Ruiz i Jordi Jané.

La sentència del Suprem que ha condemnat els líders independentistes catalans va deixar en mans d'aquest tribunal determinar i resoldre la quantitat malversada.

ARXIVAT A:
Procés catalàERCReferèndum 1-O
Anar al contingut