El Tribunal Constitucional francès anul·la el polèmic impost del 75% als més rics

El Tribunal Constitucional francès ha anunciat que anul·la l'impost als milionaris que el president François Hollande va presentar com una de les mesures estrella contra la crisi i el dèficit públic.

RedaccióActualitzat
Revés judicial al president francès, el socialista François Hollande. El Tribunal Constitucional francès ha anunciat aquest dissabte al matí que anul·la l'impost als milionaris que l'inquilí de l'Elisi va presentar com una de les mesures estrella contra la crisi i el dèficit públic.

Es tracta d'una polèmica taxa que havia d'entrar en vigor el 2013 i que hauria significat aplicar un impost del 75% als francesos que tinguessin uns ingressos de més d'un milió d'euros.

El Tribunal Constituciónal s'ha pronunciat així davant el recurs presentat el 20 de desembre pel principal partit d'oposició, la conservadora Unió per un Moviment Popular (UMP). El president de la UMP de la comissió de Finances de l'Assemblea Nacional, Gilles Carrez, havia advertit que la manera com es concebia l'impost, creant un tram excepcional gravat al 75% per als qui perceben més d'un milió d'euros, podia comportar una incoherència fiscal.

"Prenguin l'exemple de dues llars amb dos fills. En el primer cas, només treballa el marit. Si guanya 1,2 milions d'euros a l'any, haurà de pagar el 75%. En el segon cas, si el marit i l'esposa guanyen cadascun 800.000 euros, no ho pagaran, encara que els ingressos de la parella arribin a 1,6 milions d'euros. Incoherent", ha explicat Carrez a "Le Parisien".

El govern francès ja ha anunciat que reformularà la proposta i la tornarà a presentar, sense especificar quan.

Algunes personalitats, com l'actor Gérard Depardieu o el propietari de la marca de luxe Louis Vuitton, van decidir fa unes setmanes traslladar la seva residència a la veïna Bèlgica per estalviar-se una taxa titllada públicament d'abusiva per algunes veus.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut