L'alt tribunal confirma així la sentència de l'Audiència Provincial, que també va desestimar els recursos de les víctimes

El Tribunal Constitucional confirma que el pistoler de Tarragona podrà rebre l'eutanàsia

El centre hospitalari on està ingressat l'home ha comunicat al jutjat que estan treballant perquè la mort assistida es dugui a terme el 23 d'agost

El pistoler de Tarragona, Eugen Sabau, rebrà l'eutanàsia el dimarts 23 d'agost. Així ha resolt el Tribunal Constitucional els darrers recursos de les víctimes, que volien aturar el procés de mort assistida fins que es jutgés el vigilant de seguretat.

L'alt tribunal confirma així la sentència de l'Audiència Provincial, que també va desestimar els recursos de les víctimes i el passat 4 d'agost va donar llum verda a l'eutanàsia.

L'Audiència va determinar que "preponderava el dret a la dignitat i a la integritat física" de l'investigat, en lloc del dret a una tutela judicial efectiva dels afectats.

Va ferir 4 persones

El passat 14 de desembre, Subau va disparar a tres companys de feina a les oficines de l'empresa de seguretat on treballava, al centre de Tarragona.

Poc després, en un control policial, va disparar a un agent dels Mossos d'Esquadra i es va atrinxerar en una masia a Riudoms, al Baix Camp, fins que el van ferir en un tiroteig.

Té una dolorosa lesió medul·lar que l'ha deixat tetraplègic i l'Audiència considera que un judici afectaria la seva "integritat física i moral".

La direcció del Consorci Sanitari de Terrassa va comunicar ahir al jutjat que instrueix el cas que s'estan fent les "gestions oportunes" perquè la mort assistida es dugui a terme el pròxim 23 d'agost.

 

Preval el dret a una mort digna

L'advocat del pistoler, Gerard Amigó, s'ha mostrat satisfet amb la jurisprudència que representa el cas: preval el dret a morir dignament per damunt de les causes judicials pendents.

La decisió arriba poc més d'un any després de l'aprovació de la llei de l'eutanàsia. En cas que finalment Sabau rebi l'eutanàsia el pròxim 23 d'agost, el Codi Penal preveu l'arxivament de la causa.

Segons l'advocat del pistoler, les víctimes podran rescabalar-se i rebre una compensació econòmica.

Anar al contingut