Els trens accidentats a Castellgalí amb operaris caminant per les vies (ACN)
Els trens accidentats a Castellgalí amb operaris caminant per les vies (ACN)

El tren de l'R12 va circular 7 km per la via equivocada, segons la Generalitat

Arran de l'accident ferroviari a Castellgalí, el conseller de Territori demana que "es destinin a les infraestructures de Rodalies els diners que es mereixen"

RedaccióActualitzat

Equips dels Mossos, de Renfe i d'Adif treballen aquest matí en el tram del trajecte ferroviari de Castellgalí, al Bages, on ahir hi va haver el xoc entre dos trens que va provocar la mort d'una persona i va deixar desenes de ferits, tres de greus.

 

Ara s'investiga què va poder passar perquè hi hagués un xoc frontal en un tram de doble via. Aquest dissabte al matí, els Mossos d'Esquadra han acabat de treballar en els combois per investigar les causes del sinistre i Renfe ha iniciat l'encarrilament dels vagons. Es preveu que el servei estigui interromput tot el cap de setmana.

 

El conseller de Territori, Damià Calvet, en una entrevista al programa "El suplement", de Catalunya Ràdio, ha explicat que el tren de l'R12, que fa el recorregut Lleida-Barcelona va circular per la via equivocada durant 7 quilòmetres i apunta que "hi ha haver una concatenació d'errades tant de senyalització automàtica com de comunicació manual entre els trens i el centre de control".

 

 

Ministeri de Foment

ARXIVAT A:
MobilitatInfraestructures
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut