El transport públic es reforçarà fins a un 80% a Barcelona durant la fase 1
Es recorda als usuaris que l'ús de la mascareta al transport públic és obligatori i que cal respectar les distàncies de seguretat
El transport públic es reforçarà fins a un 80% a Barcelona durant la fase 1
Barcelona

El transport públic es reforçarà fins a un 80% a Barcelona durant la fase 1

Es recorda als usuaris que l'ús de la mascareta al transport públic és obligatori i que cal respectar les distàncies de seguretat

Redacció Actualitzat
TEMA:
Transport públic
Interior d'un vagó del metro de Barcelona el primer dia en què es va aixecar el confinament total el 14 d'abril del 2020 (ACN/Albert Cadan…
Interior d'un vagó del metro de Barcelona el primer dia en què es va aixecar el confinament total el 14 d'abril del 2020 (ACN/Albert Cadanet)

El transport públic de l'àrea metropolitana de Barcelona augmentarà fins a un 80% amb l'inici de la fase 1, dilluns 25, a les regions metropolitanes nord, sud, Barcelona i Baix Montseny, segons ha informat l'Autoritat del Transport Metropolità.

Els desplaçaments es podran fer dins de les regions sanitàries i no entre elles, excepte els que ja preveu la normativa.

Metro i Rodalies

Per operadors, al metro, l'oferta serà del 83% de mitjana i es podrà arribar al 92% -97% en hora punta a les línies 1 i 5, mentre que a FGC serà del 80% i arribarà al 100% en hora punta, tant a la línia Barcelona-Vallès com a la de Llobregat-Anoia. A Rodalies, l'oferta serà del 94%.

Els Ferrocarrils de la Generalitat, però, mantindran la supressió de l'L12 Sarrià-Reina Elisenda i l'inici de la l'L7, entre Gràcia i l'Avinguda Tibidabo.

També es mantindrà la supressió de la línia R7 entre Barcelona Sant Andreu Arenal i Cerdanyola Universitat de Rodalies, es recuperarà el servei ferroviari entre Ripoll i Puigcerdà amb sis circulacions per sentit i l'oferta de Regionals es mantindrà al 50%.

El TRAM

Per la seva banda, al TRAM l'oferta serà del 80%, amb puntes del 100% al Trambaix, i es mantindrà la supressió de la T6.

 

A TMB l'oferta serà del 70% de mitjana
A TMB l'oferta serà del 70% de mitjana

 

El servei d'autobús

Pel que fa a l'oferta de servei de bus, a TMB, l'oferta serà del 70% de mitjana, amb valors del 80% en hora punta en línies d'altes prestacions, i el bus metropolità de l'AMB, amb una oferta del 80% de mitjana, amb valors de 83% en hora punta i del 50% a la xarxa nocturna Nitbus.

Quant al bus interurbà operat per la Generalitat, l'oferta serà del 80% de mitjana i del 50% a la xarxa de bus nocturna, mentre que el bus urbà de l'AMTU tindrà una oferta d'entre el 80% i el 100% en funció del municipi.

"Obrim carrers"

Pel que fa al cap de setmana, cal destacar que, tot i mantenir l'oferta global dels darrers caps de setmana, la nova iniciativa "Obrim carrers" de l'Ajuntament de Barcelona té associat el tancament de diverses vies principals de la ciutat i les consegüents modificacions dels serveis urbans, metropolitans i interurbans de transport públic de superfície.

 

 

Anàlogament succeeix amb actuacions del mateix caire en altres ajuntaments, com els de Barberà del Vallès, Mollet, Rubí, Sabadell, Terrassa, Rubí o Vilanova i la Geltrú.

Ús de mascareta i màxima seguretat

Es recorda als usuaris que l'ús de la mascareta és obligatori i que cal respectar totes les indicacions de seguretat pel que fa a no accedir al transport en cas de trobar-se indisposat, evitar hores punta, respectar l'anul·lació de seients, mantenir distàncies de seguretat i indicacions de trànsit i higiene de mans.

ARXIVAT A:
Coronavirus Transport públic
Anar al contingut