Un usuari validant el bitllet per agafar el metro (TMB)
Un usuari validant el bitllet per agafar el metro (TMB)

El transport públic a l'àrea metropolitana de Barcelona no s'apujarà el 2019

Actualitzat

Finalment, els preus del transport públic no s'apujaran el 2019, com s'ha aprovat en la reunió del consell d'administració de l'Autoritat del Transport Metropolità. Una decisió presa per primera vegada sense consens.

La Generalitat s'ha quedat sola, i no ha aconseguit la majoria necessària per augmentar les tarifes. L'oposició de l'Ajuntament de Barcelona i de l'Àrea Metropolitana ho ha impedit. Acaba, així, l'estira-i-arronsa entre el govern d'Ada Colau i la Conselleria de Territori.

 

40 milions dels pressupostos

Colau ha pactat una partida extra de 40 milions als pressupostos de l'Estat per a aquest concepte, però aquests diners ara mateix estan en l'aire si Pedro Sánchez no tira endavant els comptes.
 

Usuaris anant amb metro (TMB)

 

Fa tot just dos dies, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va qualificar de "populista" plantejar la congelació de les tarifes del transport públic en any electoral i s'havia mostrat partidari de millorar el servei. Calvet també havia emplaçat a trobar 20 milions d'euros per trobar els ingressos que es deixaran de percebre amb la congelació.

El transport públic, recordem-ho, s'havia apujat un 2% l'any passat, després de cinc anys consecutius congelat.

ARXIVAT A:
Mobilitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut