El trànsit després de la fi dels peatges: un 80% més d'accidents a l'AP-7 i més retencions

Una de les conseqüències d'haver retirat els peatges és que hi ha més circulació a les autopistes i, com més circulació, més accidents, però menys greus

RedaccióActualitzat

Les autopistes alliberades de peatge l'1 de setembre han absorbit bona part dels vehicles que abans circulaven per carreteres convencionals. Això ha incrementat els accidents a les vies ràpides i, com a conseqüència, els embussos, sobretot als accessos a Barcelona i l'àrea metropolitana.

Però també s'ha reduït l'accidentabilitat al conjunt de la xarxa viària i, a més, els accidents són menys greus perquè passen sobretot a les vies ràpides, que són més segures.

Els accidents de trànsit amb víctimes a l'AP-7 han augmentat un 81,5 per cent aquest setembre respecte al de fa dos anys. També han crescut a l'AP-2, la C-32 nord i la C-33 que, des que es van alliberar de peatge, han absorbit molta circulació.

La C-33, per exemple, ara assumeix un 40 per cent més de trànsit. I aquest transvasament de vehicles ha generat més accidents, que agreugen els embussos habituals en hores punta. 

A l'N-2, al tram equivalent a la C-32 al Maresme, s'ha passat de 16 accidents amb víctimes el setembre del 2019 a només 3 aquest any. I a la Nacional 340 sud, paral·lela a l'AP-7, aquest setembre han estat 13 accidents amb víctimes, mentre que el setembre de fa dos anys van ser 19.

Però al conjunt de l'AP-7 s'ha passat de 27 accidents amb víctimes el setembre del 2019 a 49 aquest mes passat. L'AP-7 és on més ha crescut la sinistralitat des que s'han alliberat els peatges, però al conjunt de la xarxa viària hi ha hagut menys accidents. I més accidents a les vies més transitades vol dir més embussos.

 

L'alliberament de l'AP-2 ha fet que molts usuaris hagin canviat de carretera.

 

Han deixat de circular per l'N-240 i ara passen per l'autopista. Expliquen que han guanyat en temps, diners i seguretat.

I amb menys trànsit a les nacionals, menys negoci per als que vivien justament d'això, del pas constant de vehicles. Un exemple, a la Nacional 340 entre Torredembarra i el Vendrell.

ARXIVAT A:
TrànsitPeatges
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut