El nou pont entre Malgrat de Mar i Blanes ha suposat una inversió de 10 milions d'euros (ACN / Adif)
El nou pont entre Malgrat de Mar i Blanes ha suposat una inversió de 10 milions d'euros (ACN / Adif)
Malgrat de Mar / Blanes

El trànsit de trens entre Malgrat i Blanes, aturat des del Gloria, es reprendrà el dia 9

Des de fa més de deu mesos, la circulació entre els dos municipis es fa amb un servei alternatiu per autobús

Actualitzat

La circulació ferroviària entre Malgrat de Mar i Blanes es restablirà el dimecres 9 de desembre després de més de deu mesos aturada, des que el temporal Gloria va ensorrar el pont sobre el riu Tordera. Les obres de reconstrucció del pont han costat 10 milions d'euros.

El mes de gener, el Gloria va causar danys importants a Blanes i Malgrat de Mar i la crescuda del riu Tordera va emportar-se el pont ferroviari que hi ha entre les dues poblacions. Des d'aleshores, la circulació entre els dos municipis s'ha fet gràcies a un servei alternatiu per autobús.

 

L'actuació d'Adif, després d'analitzar els danys causats pel temporal, ha consistit en la construcció d'una nova estructura de 221 metres de longitud, amb uns fonaments mitjançant piles-piló amb una profunditat de 45 metres.

Per muntar el nou pont s'han fet servir 792 metres de carril, 633 travesses, 1.486 metres cúbics de balast, s'han muntat 1.200 metres de catenària i s'han estès 11.404 metres d'instal·lacions de seguretat i comunicacions.

 

Després que el Gloria s'emportés l'anterior pont, se n'ha construït un de nou de 221 metres de longitud
Després que el Gloria s'emportés l'anterior pont, se n'ha construït un de nou de 221 metres de longitud (ACN / Adif)

 

Les obres es van acabar el 7 de novembre i, des d'aleshores, s'han fet les proves de seguretat necessàries, fent passar tres locomotores de 300 tones per damunt del pont.

L'oferta de Rodalies es recuperarà a partir de dimecres de la setmana que ve, dia 9, segons ha anunciat Adif aquest dimarts:

 

 

Aquell mateix dia també es restablirà la circulació a la línia Barcelona-Mataró-Maçanet, que tindrà afectacions durant el pont de la Puríssima:

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Temporal Gloria
Anar al contingut