El Trambesòs circulant per la zona del Fòrum
El Trambesòs circulant per la zona del Fòrum
Barcelona

El TRAM contracta dos agents cívics d'ètnia gitana per evitar bretolades al Trambesòs

La mesura respon a l'augment del vandalisme detectat els últims mesos i és fruit de la col·laboració entre el TRAM i la Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya

RedaccióActualitzat

L'empresa TRAM, que gestiona els tramvies de Barcelona, ha contractat dos agents cívics d'ètnia gitana per evitar bretolades al Trambesòs. La mesura respon a l'augment del vandalisme detectat els últims mesos i és fruit de la col·laboració entre el TRAM i la Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya.

Aquests agents cívics recorren les línies T5 i T6 al pas per Sant Adrià de Besòs i Badalona des de dos quarts de cinc de la tarda fins a un quart de nou del vespre. El gerent del TRAM, Joaquim Vestit, ha explicat quins són els punts més conflictius.

"Especialment, es tracta de la T5, a la zona de la Mina, i entrant a Badalona, fonamentalment Sant Roc."

La seva feina és frenar les bretolades que joves del col·lectiu gitano fan quan pugen al TRAM. No pagar el bitllet, fer malbé el mobiliari i embrutar l'espai són els actes que més es repeteixen. Manuel Salguero i Miguel Borja, els agent cívics contractats al Trambesòs, han explicat que els nois entre 12 i 17 anys són els que fan més escàndols, i "se'ls ha de cridar una mica l'atenció, que s'asseguin, no molestin ningú i, sobretot, que no empipin el conductor". En la mateixa línia, asseguren:

"El que fem és conscienciar la gent que el tramvia és per a tothom. El que volem és que estigui net i que no facin enrenou."

Ar molts usuaris joves del tramvia, també gitanos, la incorporació dels agents cívics els sembla una bona iniciativa.

Els agents consideren que farien falta més mediadors per prevenir i reconduir les conductes incíviques que es donen a dins del tramvia.

Anar al contingut