El govern espanyol deixa el toc de queda en mans de les autonomies a partir del 9N
María Jesús Montero ha demanat responsabilitat per reduir els contagis (EFE/Ballesteros)
Madrid

El toc de queda, en mans de les autonomies a partir del 9 de novembre

El Consell de Ministres aprova la pròrroga de sis mesos de l'estat d'alarma que portarà al Congrés dijous i que preveu cada autonomia decideixi si manté el confinament nocturn

RedaccióActualitzat

El govern espanyol manté el toc de queda nocturn només fins al 9 de novembre. A partir d'aleshores, amb la pròrroga de l'estat d'alarma, planteja que siguin les comunitats autònomes les que decideixin si volen aplicar aquesta limitació o no.

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts el decret que prorroga sis mesos l'estat d'alarma, que portarà a debat aquest dijous al Congrés dels Diputats. L'executiu de Pedro Sánchez ha modificat els articles 9 i 10 del document original de diumenge i ha suprimit la vigència actual per a tot Espanya del toc de queda entre les 23.00 i les 6.00.

La idea és que siguin els governs autonòmics els que, en funció dels indicadors, decideixin quines limitacions de mobilitat aproven.

 

La ministra Montero ha explicat els canvis en el decret de pròrroga de l'estat d'alarma (EFE/Ballesteros)

 

En el decret de diumenge, vigent durant 15 dies, fins al 9 de novembre, es va imposar el toc de queda a totes les autonomies, tret de les Canàries, però donant-los marge per moure la franja una hora, que és el que ha fet Catalunya, on el toc de queda és entre les 22.00 i les 6.00.

Segons la ministra portaveu, María Jesús Montero, el decret de la pròrroga vol donar "empara constitucional" a les mesures anti-Covid però entén que cada territori té una situació diferenciada:

"A partir de l'aplicació de l'extensió d'aquest decret d'alarma, en funció de les dades epidemiològiques de l'evolució de la pandèmia, quedarà al judici de cada autoritat competent delegada, és a dir, de cada president o presidenta autonòmic, quines són les limitacions de mobilitat que s'han d'establir en cada comunitat."

Montero ha demanat mesures "contundents" als llocs on hi ha hagut un ascens notable de casos i no s'està aconseguint doblegar la corba de contagis. La ministra ha admès que hi ha "cansament" entre la ciutadania a causa de la pandèmia, però ha remarcat que és "imprescindible" reduir els contagis per "preservar el sistema sanitari".

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus PSOE
Anar al contingut