Barcelona

El TNC representa per primer cop obres d'Espriu i Soldevila

El Teatre Nacional de Catalunya (TNC) estrena per primer cop obres de Salvador Espriu i Carles Soldevila, dos reconeguts autors catalans, que durà a escena aquesta temporada en versions dirigides per Oriol Broggi i Toni Casares, respectivament. Abans, però, la sala gran del TNC obrirà les portes a la temporada 2006-2007 el 5 d'octubre rebent la prestigiosa companyia de dansa sueca Cullberg Ballet. Una temporada, la primera sota la direcció de Sergi Belbel, que aposta pels autors catalans i per presentar per primer cop al Nacional obres d'autors com ara Oscar Wilde, Tom Stoppard o Harold Pinter.

Actualitzat

El dramaturg i director artístic del TNC, Sergi Belbel, ha dit que dos autors reconeguts del teatre català , Salvador Espriu i Carles Soldevila, seran per primer cop al Nacional amb "Valentina" i "Primera història d'Esther" i que es representarà un dels textos més desconeguts de Guimerà, "En pólvora", que el mateix Belbel dirigeix.

"Valentina" amb dramatúrgia de Jordi Galceran i direcció de Toni Casares, s'estrenarà a la sala petita el 28 de setembre. L'obra parla ja a la dècada de 1930 d'un tema tan vigent com la recomposició dels vincles familiars. D'altra banda, "Primera història d'Esther" arribarà a partir del 31 de gener a la sala petita.

Belbel ha destacat també la presència de noms del teatre universal, entre els quals Oscar Wilde amb "El ventall de Lady Windermere", en una producció del teatre dirigida per Josep M. Mestres. A més, també es durà als escenaris per primer cop una producció pròpia de l'obra de Tom Stoppard, "Arcadia", dirigida per Ramon Simó, i un text de Harold Pinter, premi Nobel de Literatura 2005, "Tornar a casa", en una producció del Centre d'Arts Escèniques de Reus dirigida per Ferran Madico.

Una de les grans apostes del TNC és l'oferta de teatre per a tots els públics amb col·laboracions i coproduccions amb companyies catalanes com ara Marduix, La Baldufa, Bubulus Dansa, Artristras i Comediants.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut