El tifó Mangkhut deixa un rastre de devastació a les Filipines, amb uns 50 morts

El tifó ha arribat reforçat a Hong Kong i al sud de la Xina, on les autoritats han emès una alerta màxima perquè la població estigui previnguda

RedaccióActualitzat

El tifó Mangkhut ha arribat a la Xina, on ha entrat pel sud del país. Hong Kong és la primera ciutat que n'està patint els efectes i ja hi ha un centenar de persones ferides.

Sota una alerta màxima de 10, els set milions d'habitants de Hong Hong han encarat el tifó més fort de la temporada. Ha posat a prova els milers de gratacels del territori, amb vents de fins a 180 km/h i una pujada d'aigües a la badia superior als tres metres.

Edificis sòlids i serveis d'emergència ben preparats per a aquestes tempestes, que són recurrents, han evitat que hi hagués un elevat nombre de morts.

 

 

El Mangkhut, d'uns 900 km de diàmetre, ha tocat terra a la Xina continental a només 100 km de distància de la ciutat. Més de ple ha estat l'impacte a l'antiga colònia de Macau, meca asiàtica del joc, on per primera vegada s'han arribat a tancar fins i tot els casinos. Aquí també s'ha resistit el flagell de la tempesta, només amb danys materials que han afectat el barri portuguès de la ciutat.

Potser la infraestructura que ha resultat més afectada ha estat l'aeroport, molt transitat. Més de 800 vols cancel·lats. 100.000 passatgers atrapats.

A les Filipines, una cinquantena de morts

A les Filipines, el tifó ha estat devastador. Ha deixat almenys una cinquantena de morts. La zona més afectada és Luzón, l'illa més gran de l'arxipèlag. Sobretot, la regió muntanyosa de La Cordillera, on la renda és més baixa i les infraestructures són més precàries.

La forta tempesta ha vingut acompanyada d'importants inundacions, esllavissades i ratxes de vent de fins a 185 km/h.

La majoria de les víctimes han perdut la vida en esllavissades en una zona de muntanyes provocades per les pluges torrencials. A l'interior, on hi ha centenars de petites localitats construïdes precàriament a les faldes de les muntanyes, i les vivendes i les comunicacions són encara més deficients.

Dels cinc milions de persones potencialment afectades a les Filipines només s'havia pogut oferir refugi a 100.000. Les males comunicacions a la regió dificulten les tasques de rescat i ajuda.

 

 

El tifó ha provocat afectacions menys severes també a la capital, Manila, al sud de la mateixa gran illa de Luzón. A Metro Manila hi viuen més de 20 milions de persones i s'han evacuat sobretot els barris de barraques que han proliferat prop del mar.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut