Pequín

El tifó "Bilis" deixa almenys 115 morts i més de 100 desapareguts a la Xina en la pitjor tempesta de la temporada

Almenys 115 morts i més de 100 desapareguts és el rastre del tifó "Bilis", que, després de passar per les Filipines i Taiwan, ha arribat aquest cap de setmana a la Xina. El tifó ha portat fortes pluges torrencials i greus inundacions al sud-est del país i sobretot a l'interior. Milers de cases han quedat destruïdes i es calcula que uns dos milions de persones han perdut les collites. Cada estiu, a la costa sud de la Xina hi ha desenes de tifons. El "Bilis" és, de moment, la pitjor tempesta de la temporada en aquesta zona.

Actualitzat
El desastres naturals colpegen sempre de forma inesperada. I el "Bilis" no ha estat una excepció. Malgrat que s'esperava que afectés la costa xinesa i que ahir meteoròlegs del país asseguressin que el tifó havia minvat, aquest diumenge s'ha deixat sentir amb molta força.

Les pluges i les inundacions que hi ha hagut en les últimes hores al sud-est i a l'interior de la Xina a causa de la tempesta tropical "Bilis" han provocat ja 115 morts, com a mínim, i els desapareguts es compten per desenes. La província central xinesa d'Hunan és la més afectada, amb 36 víctimes mortals i més de 100 desapareguts, segons fonts oficials.

En aquesta zona 52.000 persones han estat evacuades, però 5.000 han quedat aïllades en àrees completament inundades. Almenys 4,7 milions de persones s'han vist afectades pel tifó, principalment per la destrucció d'habitatges, collites i altres pèrdues econòmiques a les províncies de Fujian, Zhejiang i Hunan. També hi ha notícia de diversos morts i desapareguts a la província de Guangdong.

Les pluges també afecten Corea del Sud

Prop de la Xina, a Corea del Sud, les pluges torrencials també han causat estralls. Després de les tempestes que han caigut al país asiàtic durant cinc dies, dotze persones han mort i una vintena han desaparegut. Les fortes precipitacions han afectat, sobretot, la zona del nord-est de Corea. Allà s'han inundat un miler d'hectàrees i 20.000 vivendes han quedat sense electricitat. Segons les previsions meteorològiques, les pluges continuaran assetjant el país durant els pròxims dies.
Anar al contingut