El testimoni d'un noi assetjat a classe per ser gai: "Si ho veus, no callis mai"

En Sergi demana que tothom que estigui passant pel que ell va patir que ho denunciï així, com també els companys que ho estiguin veient

Helena Rodriguez / Jordi SimonActualitzat

En Sergi té 19 anys i ha patit assetjament des dels 12 per ser gai, sense que l'escola hagi fet res per aturar-ho. Cinc anys d'angoixa, tres de teràpia i haver de repetir un curs. Aquest és el calvari que ha hagut de viure en Sergi:

 

"A l'escola em deien marica, marica, marica.. .Doncs, al final, t'acabes creient que ets un marica i que ser marica és una cosa dolenta".

 

En Sergi explica que l'assetjament que va viure era sobretot psicològic, l'insultaven o es burlaven d'ell. Reconeix que era un un noi feble i amb 12 anys no tenia eines per defensar-se.

 

"Aquella situació em generava ansietat, encara que jo no ho reconeixia com ansietat, era una sensació de nervis, de no saber què passarà, ni què em diran en aquell moment, o què passarà al cap d'una hora".

 

En l'única cosa en què pensava en aquells moments en Sergi era fugir de l'escola perquè no volia estar allà: "Quan arribava a casa el que menys volia era estudiar; el que em sortia era posar-me al llit i "escalfar-me el cap".

 

"Estava tota l'estona pensant perquè em passa això o per què no? O per què m'estan dient això? A l'escola m'anava fatal, ho suspenia gairebé tot".

 

 

Tota l'etapa que va viure d'assetjament diu que no va sentir un recolzament per part de l'escola com a centre.

"No vaig sentir que t'estem ajudant, estem aquí per tu. En cap moment em van demanar amb qui t'està passant, qui t'ho està fent, com t'ho estàn fent... En cap moment va ser així"

En Sergi envia un missatge clau per a les persones que pateixin el que ell va patir i també pels companys que en siguin testimonis.

"Que ningú es quedi callat, si estàs veient a alguna persona que li estant fent digue-ho. Si et fa por dir-ho en el moment parla amb els professors i si un professor no t'està fent cas fes que t'escoltin, no callis mai perquè és el pitjor que pots fer, mai has de callar i no t'has de sentir malament per el que t'estan fent, tu no ets el culpable de res".

ARXIVAT A:
Assetjament escolar
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut