El testimoni del causant d'un accident mortal que ara fa xerrades per conscienciar

Un home que compleix una pena de 3 anys de presó relata el sentiment de culpa i la tasca de conscienciació que fa a l'associació StopAccidents

RedaccióActualitzat

Els accidents de trànsit han segat la vida de 188 persones durant l'any 2021. És fàcil imaginar el dolor dels familiars i amics de les víctimes, que senten que una part d'ells també ha desaparegut amb la mort dels seus éssers estimats.

Els culpables dels accidents sovint no relaten la seva visió dels fets ni si arriben a reflexionar-hi. N'hi ha pocs que vulguin parlar-ne, però alguns es mostren penedits i decideixen treballar per conscienciar altres persones. Tot per intentar que no cometin errors similars als seus.

Aquest és el cas del testimoni que ha recollit TV3. És el culpable d'un accident mortal. Fa 7 anys, quan conduïa begut, va causar la mort d'una noia. Per respecte a la víctima, el mateix testimoni ha demanat no revelar la seva identitat.

"Amb 21 anys vaig causar un accident mortal. Conduïa després d'haver estat bevent tot el dia. Vaig topar amb un cotxe, que al seu torn va col·lisionar amb un altre vehicle. Era d'una noia que anava pel carril contrari i que va morir a l'acte."

El van condemnar a 3 anys de presó per homicidi imprudent greu i li van retirar el carnet 4 anys.

"T'adones que l'acabes de cagar, però és molt pitjor del que et penses."

Sobre el fet de complir una pena de presó, relata:

"Ho entenc, sé que quan acabi la condemna tornaré a tenir la meva vida. En canvi, fa mal pensar que l'altra part, per anys que passin, mai no tornarà a recuperar aquesta persona."

Explica que col·labora amb l'associació StopAccidents, on fa sobretot xerrades de conscienciació. Allà és l'excepció i s'ha hagut d'enfrontar amb la realitat de les víctimes.

"Vam ser irresponsables i ja que no podem reparar el dany, almenys hem de mirar que el dolor no es repeteixi. Quan faig xerrades i vaig a veure víctimes de l'associació, em cau la cara de vergonya."

Creu que testimonis com el seu són molt importants per conscienciar de les conseqüències de la irresponsabilitat al volant. I demana perdó als familiars de la noia que va morir a conseqüència del seu comportament temerari:

"Si tingués una màquina del temps, no seria tan irresponsable i fins i tot no m'importaria que fos jo qui hagués mort. Sé que potser ara aquestes paraules no els serveixen, però m'agradaria sobretot demanar-los perdó."

 

ARXIVAT A:
TrànsitPolicial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut