La façana de la casa de Sharpe a Llafranc.
L'herència literària de Tom Sharpe es queda a Catalunya.
Llafranc

El testament de Tom Sharpe cedeix a la seva metgessa els manuscrits, la correspondència personal i les fotografies

Tom Sharpe ha deixat en herència a la seva metgessa i marmessora literària, Montserrat Verdaguer, tots els seus manuscrits de novel·les i obres de teatre, la correspondència personal i les fotografies. Sharpe cedeix a Verdaguer tot el material per escriure la seva biografia, conservar el seu llegat i preservar la seva memòria en una fundació en un lloc encara per determinar de Girona o Barcelona.

RedaccióActualitzat
Tom Sharpe, l'autor de 'Wilt', ha deixat en herència a la seva metgessa i marmessora literària, Montserrat Verdaguer, tots els seus manuscrits de novel·les i obres de teatre, la correspondència personal i les fotografies.

Segons consta en el seu testament, Sharpe cedeix a Verdaguer tot el material per escriure la seva biografia, conservar el seu llegat i preservar la seva memòria en una fundació en un lloc encara per determinar de Girona o Barcelona. L'escriptor anglès, mort el 6 de juny passat als 85 anys, vivia a Llafranc des de 1995, després de residir a la Gran Bretanya i a Sud-àfrica. El novel·lista mai no va voler aprendre ni català ni castellà perquè, deia, no volia saber quan val un quilo de carn.

Quan va morir, Tom Sharpe estava immers en la seva autobiografia i ja tenia escrites 30.000 paraules. Així ho va explicat la seva secretària i doctora, Montserrat Verdaguer, que li passava a l'ordinador les notes que prenia a màquina per ajudar-lo a "posar ordre dins el seu caos". Ara serà responsabilitat seva continuar amb la tasca, tal com li va demanar Sharpe el 2001.

"És voluntat del testador que tots els escrits, incloent manuscrits, cartes, obres de teatre o de qualsevol altra naturalesa, així com fotografies i altres documents siguin mantinguts i custodiats formant una única unitat". Les seves últimes voluntats també incloïen que la seva biografia fos obra de Montserrat Verdaguer Clavera, així com la voluntat que també fos ella qui conservés i custodiés la seva obra escrita i gràfica.
Anar al contingut