Nova Delhi (Índia)

El terrorista detingut a Bombai confessa haver rebut entrenament al Pakistan

La secretària d'Estat nord-americana, Condoleezza Rice, ha arribat a Nova Delhi en un esforç per apaivagar els ànims entre l'Índia i el Pakistan, després dels atacs islamistes a Bombai la setmana passada. Tot just arribar, Rice ha fet una crida al Pakistan a col·laborar estretament amb l'Índia per descobrir els responsables últims dels atacs, que van costar almenys 171 morts. El govern indi ha reiterat que els atemptats es van planejar al Pakistan. Segons la policia, l'únic terrorista detingut va confessar que era membre del grup LeT, vinculat a Al-Qaeda, i que va rebre entrenament al Pakistan durant 18 mesos.

Actualitzat
Aquestes i altres proves que el govern indi diu que té seran entregades a la secretària d'Estat. A banda de les declaracions de l'únic terrorista viu, identificat com a Mohamed Amir Kasab, de 21 anys i natural del Punjab paquistanès, també hi ha les transcripcions de les converses telefòniques via satèl·lit i diversos números de telèfon procedents de les targetes SIM dels terroristes.

Tant el govern indi com el dels Estats Units atribueixen l'atac al grup islamista pakistanès Lashkar-e-Toiba, LeT. L'Índia reclama al Pakistan l'extradició del líder i del cap d'operacions d'aquest grup, que opera al Caixmir.
Anar al contingut