Pla mig d'una parella de personatges del musical 'El jovencito Frankenstein', al teatre Tívoli, l'11 d'octubre del 2019 (ho…
Pla mig d'una parella de personatges del musical 'El jovencito Frankenstein', al teatre Tívoli, l'11 d'octubre del 2019 (horitzontal)

El terror i la comèdia envaeixen el Tívoli amb el musical 'El jovencito Frankenstein'

ACN Barcelona.-De Broadway i el West End a Barcelona. La comèdia musical 'El jovencito Frankenstein', de Mel Brooks, arriba al teatre Tívoli, i ho fa de la mà del director Esteve Ferrer i la productora Let's Go. Després d'una exitosa estrena a Madrid la temporada passada, l'obra aterra aquest divendres a Barcelona per convidar a riure tota la família. 'El jovencito Frankenstein', considerada per Ferrer com "una de les millors comèdies que s'han escrit mai", és una adaptació del film homònim ¿i posterior versió teatral¿ de Mel Brooks. "Els amants de la pel·lícula em diuen que veure aquest espectacle és com entrar a un parc temàtic dedicat a la cinta", ha destacat a l'ACN Ferrer, que s'ha declarat un "gran admirador" del director nord-americà.

L'adaptació d''El jovencito Frankenstein' que presenta el Tívoli "actualitza" el guió original del musical, però es manté fidel a la seva essència. "He intentat posar-me en la pell de Mel Brooks i dirigir com ho faria ell avui en dia", ha apuntat Ferrer, que ha assegurat que la història agradarà a tot tipus de públic gràcies a una adaptació teatral "molt agraïda".L'espectacle s'erigeix en un homenatge a Brooks i al cinema de terror dels anys 30 i 40 que va veure créixer al director. "En les paròdies, has de respectar el que estàs parodiant, i Brooks estimava molt el cinema de terror", ha recordat Ferrer per justificar l'èxit del film, al qual assegura que no ha "traït".Després d'uns anys treballant a Madrid, el director barceloní celebra el seu retorn a la ciutat comtal, on és el tercer any consecutiu que arriba amb un gran musical sota el braç. El 2017, amb un muntatge de 'The hole'; el 2018, amb 'La família Adams' (tot un èxit de cartellera), i ara amb 'El jovencito Frankenstein'. "M'encanta poder estar a casa i fer gaudir la gent d'aquí", ha dit Ferrer, exultant.Amb un parell de canvis en l'elenc que va estrenar l'obra a Madrid, el muntatge que es veurà al Tívoli compta amb Víctor Ullate, Anna Herebia, Albert Gracia, Marta Ribera, Jordi Vidal, Manolo Supertramp i Teresa Vallicrosa com a actors i actrius principals del repartiment.Herebia i Supertramp han coincidit augurant un èxit rotund del musical a Barcelona per la seva tendresa, humor i números musicals "que recorden als de Broadway". En la mateixa línia, Vallicrosa ha apuntat que tots els personatges de la comèdia "cauen bé" al públic, fins i tot els antagonistes o "estirats" com la majordoma que encarna ella.'El jovencito Frankenstein' és la producció més cara de Let's Go, productora que ha estat darrere de muntatges d'èxit a la cartellera barcelonina com 'Dirty Dancing', la saga 'The hole' i 'La família Adams'.

Anar al contingut