El sisme ha destruït més de 7.000 edificis de la costa nord equatoriana
El sisme ha destruït més de 7.000 edificis de la costa nord equatoriana
Equador

El terratrèmol de l'Equador ha causat la mort de 654 persones

Més de 25.000 persones han perdut casa seva i moltes altres dormen al carrer per por a que les contínues rèpliques del sisme acabi ensorrant més edificis

RedaccióActualitzat

El balanç de morts pel terratrèmol d'ara fa una setmana a l'Equador puja a 654 persones. Encara hi ha uns 130 desapareguts. Els serveis sanitaris han atès més de 16.000 ferits i s'han rescatat 113 persones amb vida sota la runa. Més de 25.000 persones han perdut casa seva i viuen en refugis temporals organitzats pel govern.

El sisme de 7,8 graus en l'escala de Richter és el més fort que s'ha registrat al país en dècades i es va localitzar a la costa nord-oest. La força del terratrèmol ha destruït uns 7.000 edificis i hi ha altres 2.700 amb l'estructura greument afectada. Les autoritats equatorianes informen que 281 escoles han quedat destrossades.

Des que dissabte passat hi ha hagut més de 800 rèpliques del sisme i molts habitants de les zones afectades dormen al carrer per por que els seus habitatges caiguin a terra en una nova sacsejada.

Segons el president del país, Rafael Correa, el país necessitarà més de 3.000 milions de dòlars per a la reconstrucció de les zones devastades. Correa ha anunciat un augment temporal d'impostos i la venda d'actius no prioritaris per aconseguir fons per a la reconstrucció.

L'antiga ciutat de San Gregorio de Puerto Viejo ha quedat pràcticament destruïda pel terratrèmol. El casc històric d'aquesta ciutat de 300.000 habitants i que data del segle XVI, està assolat.

Anar al contingut