Aigua gairebé fins al cintura al pavelló de Fontajau, inundat pel desbordament del riu Ter
Aigua gairebé fins al cintura al pavelló de Fontajau, inundat pel desbordament del riu Ter
Girona

El Ter inunda carrers a Girona i equipaments com el Trueta, Fontajau i l'Auditori

El servei d'aigua potable als nou municipis amb restriccions per una avaria al Pasteral s'ha recuperat però "en precari" i es confia "estabilitzar-lo" aquest divendres

RedaccióActualitzat

El desbordament del Ter ha inundat aquest dijous equipaments i habitatges de la ciutat de Girona. En el cinquè dia del temporal Gloria, l'aigua ha arribat a l'Hospital Josep Trueta, el pavelló de Fontajau i l'Auditori i també a edificis dels barris de Pedret, Pont Major i Sant Ponç.

Inundacions al Trueta

Al Trueta, l'aigua ha entrat pel soterrani -3 i s'han negat les plantes subterrànies de l'edifici, on hi ha instal·lacions tècniques.

Entre les zones inundades, un soterrani amb equipaments de l'Institut Català d'Oncologia, que ha hagut de suspendre l'activitat de radioteràpia prevista a la tarda, amb 94 pacients. A més, s'ha hagut de canviar d'ubicació l'atenció de l'Hospital de Dia:

 

Aigua gairebé fins a la cintura a Fontajau

La pista del pavelló municipal de Fontajau, que és just al costat del riu Ter, ha quedat a primera hora de la tarda completament negada d'aigua:


Això ha comportat la suspensió de les activitats que hi havia previstes. El partit d'aquest dijous al vespre entre l'Uni Girona i l'Arka Gdynia de l'Eurolliga femenina s'ha traslladat al Pavelló Municipal de Palau.

 


Negat l'Auditori

L'Auditori i Palau de Congressos municipal, situat igualment a la vora del riu, també s'ha vist afectat pel temporal. L'aigua ha entrat de ple a les instal·lacions:

 

Protecció Civil ha reactivat al migdia les mesures especials de confinament a les plantes altes de 29 municipis de la conca del Ter pel perill de desbordament del riu.

 

L'aigua entra a edificis a Girona

Als barris de Pedret, Sant Ponç i Pont Major s'han tancant equipaments, perquè ha començat a arribar-hi aigua. L'alcaldessa ha demanat molta precaució:

Carrers inundats al barri de Pontmajor de Girona
Carrers inundats al barri de Pont Major de Girona (Isabel Pasqual)

L'aigua ha entrat en alguns habitatges, com en aquest de Pedret:

 

 

Es recupera el subministrament d'aigua en nou municipis

El temporal ha causat durant tota la tarda restriccions temporals d'aigua potable a la ciutat i altres municipis del voltant. L'Ajuntament ha informat, passades les 8 del vespre, que el servei es començava a recuperar de forma progressiva a tota la ciutat.

La previsió és que a les 20.30 s'hagi restablert del tot també a la resta de localitats afectades, 9 en total: Girona, Salt, Sarrià de Ter, Aiguaviva, Bescanó, Fornells de la Selva, Quart, Sant Julià de Ramis i Vilablareix.

El consistori gironí ha deixat clar que el subministrament "funciona en precari" i que "s'espera demà poder estabilitzar la situació".

Com que no s'esperen més talls, aquest divendres obriran els centres escolars amb normalitat.

Les restriccions han estat a causa de la inundació del punt de captació de la presa del Pasteral.

També hi ha hagut problemes amb el subministrament elèctric. Dijous a la nit encara són 4.600 els abonats sense llum a totes les comarques gironines, 500 a la ciutat. A Fontajau, alguns veïns s'han queixat que fa tres dies que no tenen llum.

El riu Ter, al pas pel pont que connecta Pontmajor amb Sarrià de Ter
El riu Ter, al pas pel pont que connecta Pont Major amb Sarrià de Ter (Marta Sanz)

La situació a Girona comença a tornar a la normalitat un cop superat el pic de l'episodi. El màxim cabal del Ter ha passat per Girona a les 4 de la tarda i es preveu que arribi a la desembocadura passada la mitjanit. Per això es demana encara molta precaució a l'entorn del riu.

L'alcaldessa, Marta Madrenas, ha destacat que els arbres "cauen com un dòmino" en zones com ara Fontajau o Sant Ponç, on el riu Onyar desemboca amb el Ter.

Per això demana "corresponsabilitat" a la ciutadania i que no s'acostin a les zones restringides.

ARXIVAT A:
Temporal GloriaInundacions
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut