Burela

El temporal perd intensitat però es manté l'alerta al nord i l'interior de la Península

El temporal que castiga la costa del nord de la Península continuarà encara aquest dimecres i no serà fins a la tarda que anirà a la baixa. L'Agència Estatal de Meteorologia manté l'alerta en 36 províncies, especialment per la pluja al Cantàbric i vent a l'interior, nord i est peninsulars. De moment, la ventada i l'onatge han deixat dos morts, un desaparegut, diversos ferits i desperfectes importants al litoral cantàbric. Les ones han estat de fins a 11 metres a Astúries o de 13 a Cantàbria. Els dos morts són un pescador jubilat a Galícia i una altra persona, el cadàver de la qual s'ha trobat a Cadis, dins una embarcació carregada d'haixix. Mentrestant, es continua buscant un desaparegut, un pescador que hauria sortit a pescar a les costes de Galícia.

Actualitzat
Les previsions asseguren que el temporal de vent i el fort onatge continuaran castigant el nord-oest de la península Ibèrica fins a aquest dimecres. A partir de la tarda, ja anirà a la baixa, però fins llavors hi ha 36 províncies en alerta i el vent i l'onatge podria afectar de nou el litoral cantàbric.

En les darreres hores, el temporal ha deixat dos morts, un desaparegut i diversos ferits. Un pescador jubilat, de 73 anys, ha mort a Burela, a Lugo, en bolcar la barca on anava. El mariner havia anat a canviar de lloc el seu bot en considerar que corria perill però no ha pogut mantenir-se a la superfície i ha mort ofegat, segons han confirmat fonts municipals. No és l'única incidència a les costes gallegues, on els efectius de Salvament Marítim busquen un home de la zona de Baldaio, que va sortir a pescar amb un altre company i que ara es troba desaparegut.

Les fortes onades també han provocat un altre mort a Cadis, on efectius de la Guàrdia Civil han recuperat el cadàver d'una persona dins d'una embarcació pneumàtica carregada d'haixix que s'ha estavellat contra les roques.

Els ferits també es localitzen al nord-oest. A Santander, un home de 59 anys ha resultat ferit i ha hagut de ser rescatat quan intentava treure la seva embarcació de l'aigua a Castro Urdiales. Mentrestant, a Logronyo, dues dones han resultat ferides quan se'ls ha caigut a sobre una bastida a causa del fort vent.

Desperfectes al litoral
cantàbric

El litoral està rebent de ple les conseqüències del temporal amb nombrosos desperfectes. A Sant Sebastià, s'ha obert un esvoranc de 20 per 15 metres al nou passeig. Baranes i material urbà trencat i danys en alguna casa. A Luarca, Astúries, les onades també han destrossat el Museu del Calamar Gegant, que s'havia d'inaugurar l'estiu que ve, i són nombroses les destrosses a tot el litoral cantàbric.

Les onades ha arribat als 11 metres a Astúries i han estat una mica més altes a altres punts, com ara de 13 metres a Cantàbria.

Vent i fort onatge a les illes Balears

El temporal també ha arribat a les illes Balears, on s'ha activat l'alerta taronja pel vent i el temporal marítim. La pluja també afecta Eivissa, Formentera i la part sud de Mallorca mentre que el fort vent ha fet que se suspenguin alguns viatges en vaixell. Baleària manté amarrades les  embarcacions mentre que Iscomar i Trasmediterránea operen amb normalitat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut