El temporal deixa una via penjant i un tren descarrilat a Juneda

L'R13 i l'R14 estan tallades i es trigarà setmanes fins que els trens puguin circular

Actualitzat

Les destrosses del temporal de dimarts a la nit continuen ben visibles. A les comarques de Lleida ha afectat sobretot al Pla de l'Urgell i a les Garrigues. Les infraestructures han estat especialment afectades, com a d'altres llocs de Catalunya.

Prop de Juneda, un tren de mercaderies va quedar bloquejat quan es va trobar la via penjant, sense terra. Les maniobres per treure'l van acabar fent-lo descarrilar a uns 5 quilòmetres de l'estació.

Hi van haver d'intervenir els bombers perquè hi havia mercaderies perilloses en alguns dels 24 vagons que portava. Afortunadament, cap d'ells va bolcar. El conductor, ferit lleu, està bé.

 

 

En alguns trams, les vies han quedat literalment a l'aire i la circulació de trens serà difícil de restablir. Les línies R13 i R14 que van de Lleida a Tarragona i Barcelona estan tallades fins a l'Espluga de Francolí. El trajecte s'haurà de fer en autocar durant setmanes.

També serà difícil de treure una locomotora que va descarrilar a Vinaixa. Els operaris que han treballat per estabilitzar-la creuen que es trigarà com a mínim un mes, perquè caldrà fer un camí expressament perquè hi pugui arribar la maquinària necessària per retirar-la.

 


Neteja col·lectiva

A totes les poblacions afectades per la tempesta han continuat les feines de neteja de les cases particulars, les botigues i els carrers, amb la col·laboració dels veïns.

A L'Espluga de Francolí, per exemple, s'hi han acostat disset treballadors de l'empresa de reformes de Tarragona Òptima, per netejar voluntàriament tot el fang i la runa acumulada.

 

 

Illa de Buda

El temporal de llevant també ha tocat un dels espais més valuosos i fràgils del delta de l'Ebre: l'Illa de Buda. Les onades han fet retrocedir la línia de costa més de 30 metres, que se sumen a les continuades pèrdues de terreny de les últimes dècades.

Està previst fer pròximament aportacions de sorra a les platges per compensar els temporals de l'any passat, però els propietaris dels arrossars de l'illa demanen més actuacions, com ara la construcció d'esculleres al mar, per salvar l'aiguamoll.

ARXIVAT A:
Infraestructures
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut