Madrid

El temporal de fred i vent manté activada l'alerta en una vintena de províncies de l'Estat

Un total de 17 províncies espanyoles estan en alerta com a conseqüència del fort temporal de vent i fred que afecta bona part de la Península, sobretot les regions del nord i el centre del país. A Catalunya, el dia comença amb glaçades a l'interior, però al migdia l'ambient serà més suau i ja sense vent al nord del país i a la vall de l'Ebre. Amb tot, l'Agència Estatal de Meteorologia manté l'alerta groga per baixes temperatures a Barcelona, Girona i Lleida.

Actualitzat
El temporal de fred i vent que assota la Península ha obligat a activar l'alerta groga i taronja a bona part del territori espanyol. En concret, es troben en alerta groga per risc de temperatures baixes vuit comunitats autònomes. Les temperatures mínimes poden arribar als 6 graus sota zero al País Valencià, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, la Comunitat de Madrid i Navarra. A més, a Mallorca, Menorca i Galícia hi ha alerta per vent i onades fortes. Els serveis de protecció civil de cada comunitat autònoma insisteixen que cal vigilar molt a l'hora de desplaçar-se, ja sigui amb vehicle o a peu.

A Catalunya les temperatures pujaran clarament a partir del migdia. El dia comença amb glaçades a l'interior però al migdia l'ambient serà més suau i ja sense vent al nord del país i a la vall de l'Ebre. Amb tot, l'Agència Estatal de Meteorologia manté l'alerta groga per baixes temperatures a Barcelona, Girona i Lleida. Protecció Civil ha desactivat la fase d'alerta del Pla Procicat de risc per vent.


Afectacions en el transport

El cel serè que ha dominat bona part del territori ha contribuït a la baixada dels termòmetres i ha facilitat que el gel cobrís superfícies en diverses localitats de la Península, des d'Astúries fins a València, passant per Madrid.

El mal temps també està provocant afectacions a la xarxa viària espanyola i en el servei de tren. A Reinosa, Cantàbria, un comboi de Renfe que portava 148 passatgers des de Santander en direcció a Madrid ha quedat bloquejat enmig de la neu per culpa de la congelació d'una peça elèctrica. De retruc de l'avaria, el comboi s'ha quedat sense calefacció i amb una temperatura exterior de 13 graus sota zero. Els passatgers s'han hagut d'esperar tres hores fins que els han rescatat. Llavors han continuat el trajecte en autocar.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut