Julio Manrique enceta temporada al capdavant del Teatre Romea. (Foto: ACN)
Julio Manrique enceta temporada al capdavant del Teatre Romea. (Foto: ACN)
Barcelona

El Teatre Romea inicia la temporada sota la batuta de Julio Manrique

El Teatre Romea inicia la temporada amb una nova direcció: la de l'actor i director teatral Julio Manrique. Serà precisament una comèdia de Manrique la que donarà el tret de sortida al nou curs teatral, en què també destaquen noms com ara els d'Oriol Broggi, David Selvas o Nina Reglero, que dirigiran algunes de les obres que fins a l'estiu es desplegaran a l'escenari del Romea.

Actualitzat
La comèdia "Llum de guàrdia", dirigida per Julio Manrique, estrenarà el dimarts 6 de setembre la temporada teatral del Teatre Romea. Fins al 9 d'octubre, 9 actors interpretaran sobre l'escenari històries de fantasmes del teatre, com el de Margarita Xirgu, actriu fetitxe de Lorca.

Agafarà el testimoni "Dogville", dirigida per Nina Reglero i inspirada en una obra de Lars von Trier que reflecteix amb filtre crític el tarannà moralitzant d'un petit poble nord-americà. A finals d'octubre arribarà "Qui té por de Virgínia Woolf?", una obra d'Edward Albee, traduïda per Josep Maria Pou, dirigida per l'argentí Daniel Veronese. Amb Emma Vilarasau i Pere Arquillué com a protagonistes, l'obra plantejarà les misèries del món de la parella.

Manrique serà, al costat de Clara Segura, protagonista d'"Incendis", una obra dirigida per Oriol Broggi i que es podrà veure entre febrer i abril del 2012, just abans de les representacions de "The Blue Room" (L'habitació blava), de David Hare, en una versió dirigida i interpretada per David Selvas. L'obra inclou deu escenes que acaben en una trobada sexual.

Com a novetat de la temporada, el nou director del Romea presenta pel maig i el juny del 2012 un cicle de música i teatre en què directors teatrals com ell mateix, Carol López, Ramon Simó i David Selvas muntaran quatre espectacles amb intèrprets musicals com Sílvia Pérez Cruz, Pastora, Bruno Oro o Mürfila.
Anar al contingut