Pla del cantant Manuel Bartoli i el guitarrista Jorge Ahijado mentre baixen les escales de l'escenari d'un assaig previ a l'estrena d…
Pla del cantant Manuel Bartoli i el guitarrista Jorge Ahijado mentre baixen les escales de l'escenari d'un assaig previ a l'estrena del musical 'We Love Queen', al Teatre Coliseum de Barcelona.

El Teatre Coliseum deixa entrar l'esperit de Queen amb un espectacle tribut a la banda

ACN Barcelona.-L'esperit de Queen sobrevolarà el Teatre Coliseum de Barcelona des d'aquest divendres fins al 17 de juny amb un espectacle d'homenatge a la banda de rock britànica. Amb un títol que és tota una declaració d'intencions, 'We love Queen', la companyia Yllana repassa 16 temes de totes les èpoques i àlbums del conjunt. Dirigit per David Ottone i Juan Ramos, creador dels musicals 'Hoy no me puedo levantar' i 'The Hole', el muntatge compta amb una escenografia ambiciosa i capitalitza el potencial "d'un grup que és patrimoni de la humanitat", ha dit el guitarrista Jorge Ahijado durant la presentació de l'espectacle. Per a l'estrena i les actuacions del cap de setmana que ve el grup inclourà al seu repertori 'Barcelona', l'himne dels Jocs Olímpics del 1992 de Freddie Mercury i Montserrat Caballé. Els fragments de la diva catalana els interpretarà la jove cantant d'òpera Melani, guanyadora del concurs de talent televisiu 'La Voz Kids'.

Tot i que els grups de rock puguin no estar considerats per la dificultat de les seves melodies, Sequeros ha assegurat que, en aquest cas, l'exigència de la partitura és "bestial". I ha afegit que quan Freddie Mercury actuava en directe "abaixava el to de les cançons i no cantava cada dia com nosaltres", ha explicat l'actor principal del muntatge, un veterà del món del musical. Guiats pel personatge de Sequeros, un 'Gran Fanàtic' de la mítica banda, els assistents acudiran a "una litúrgia d'exaltació a la vida i obra de Queen" i per això han muntat "una gran Catedral del Rock". Així, l'espectador que s'acosti al Teatre Coliseum podrà sentir temes com 'It's a kind of magic', 'Crazy little thing called love', 'We will rock you' o 'Bohemian Rapsody' amb un estil "molt elegant", explica l'actor. "El musical intenta mantenir viva la flama de l'essència de Queen", ha afegit. Una essència que, segons l'actor, era Freddie Mercury i la faceta romàntica del grup, que sempre es refereix a l'amor i a l'amistat en els seus versos. "Sense Mercury, Queen no hauria sigut el mateix", ha assegurat.La companyia, malgrat això, no intenta "imitar" Queen. "Les cançons tenen l'energia, la força i el to original de les gravacions de Queen però som nosaltres els que cantem no estem intentant posar-nos a la pell de ningú". 'We Love Queen' és "una explosió d'energia", ha conclòs l'intèrpret, que posa veu a l'espectacle acompanyat del cantant Manuel Bartoli.

Anar al contingut