Ricard Reguant a la platea del Teatre Apolo, l'octubre del 2017
Ricard Reguant a la platea del Teatre Apolo, l'octubre del 2017

El Teatre Apolo fulmina Ricard Reguant acusant-lo de "fracàs de crítica i taquilla"

Actualitzat

La societat explotadora del Teatre Apolo de Barcelona, Ethika Global Real Estate, ha rescindit el contracte del director artístic i gestor, Ricard Reguant, per "incompliment essencial i molt greu de les seves obligacions".

En un comunicat, assegura que Reguant ha exercit com a director artístic i gestor del teatre de manera deficient.

"Amb baix rendiment i resultats de taquilla i crítica clarament negatius, molt per sota del que s'esperava."

L'administrador d'Ethika Global Real Estate, Josep Domingo, ha afirmat que el cessament de Reguant té "caràcter immediat" i se li ha comunicat de manera personal i a través de burofax fulminant.

En el document, que fa una detallada enumeració de greuges, l'empresa denuncia la quantitat de persones contractades, tant per a la gestió com per a la posada en escena de les obres, relacionades directament amb Reguant, com la seva parella, la seva filla, el seu gendre i amics pròxims.

També es refereix a cada espectacle, dels cinc que s'han fet des que es va fer càrrec de la direcció del Teatre Apolo, i detalla la poca assistència de públic.

"L'obra del text 'Dignitat' ha tingut una mitjana d'espectadors d'entre 10 i 30 persones per funció, d'un aforament disponible de prop de 1.000 localitats."

De l'obra "Tropicana" s'hi refereix com el cas "més greu":

"L'espectacle de cabaret, de Cuba va acabar amb la fuga del seu promotor abans del dia de l'estrena, deixant al teatre amb la responsabilitat d'albergar un espectacle de més de 50 ballarins, cantants i músics, amb entrades venudes i sense més remei que assumir parcialment el cost d'aquest despropòsit."

També detalla les pèrdues de 3 milions d'euros als socis d'Ethika Global Real Estate invertits a fons perduts.

"Som nosaltres els que hem estat pagant la seva incapacitat, negligència i dolo."

La societat explotadora de l'Apolo afirma que el teatre continuarà normalment amb la seva activitat, amb una programació especial per a Nadal.

Domingo ha assenyalat que aquest mateix mes de desembre s'anunciarà la persona que assumirà la responsabilitat de gestionar i programar el Teatre Apolo en aquesta nova etapa:

"Estem segurs que permetrà aconseguir els nivells de qualitat i èxit artístic i econòmic que ens exigim".

Ricart Reguant ha estat al capdavant del teatre des del juliol del 2017.

Teatre Apolo, al Paral·lel de Barcelona

Reguant és director de teatre, dramaturg, guionista, director de cine i realitzador de televisió.

Durant l'època de la Transició espanyola va ser guionista i director de comèdia i cine eròtic. A la televisió ha realitzat sèries com "Quico", amb Ferran Rañé fent de Quico, el progre, i "I ara què, Xènia?", interpretada per Àngels Gonyalons.

Per a teatre ha dirigit obres des de finals dels anys 80, moltes dins el gènere del musical com "Torna-la a tocar, Sam", "Chicago", "Mortadelo y Filemón" i "Grease".

Al 1994 va crear a l'Escola de Teatre Musical MEMORY amb Àngels Gonyalons.

 

ARXIVAT A:
Teatre
Anar al contingut