Barcelona

El TDAH no és un trastorn del comportament, sinó una maduració deficient del cervell

És la conclusió de l'estudi més gran fet mai sobre el dèficit d'atenció i hiperactivitat, en el qual ha participat l'Hospital Vall d'Hebron i que ha publicat la revista "The Lancet"

RedaccióActualitzat

El cervell de les persones amb trastorn per dèficit d'atenció i hiperactivitat, el TDAH, és més petit i madura menys i més tard que el de les persones que no tenen aquesta patologia. Ho afirma l'estudi més gran que s'ha fet mai sobre el trastorn, amb més de 3.400 persones examinades.

Els resultats s'han extret després d'analitzar imatges del cervell obtingudes per ressonància magnètica de 1.713 pacients amb TDAH i 1.529 persones sense aquest trastorn, amb edats entre els 4 i els 63 anys. Un dels coautors de l'estudi, el cap de Psiquiatria de l'Hospital Vall d'Hebron, Josep Antoni Ramos-Quiroga, n'explica les dues conclusions més rellevants:

"L'estudi posa de manifest clarament que el TDAH és un trastorn del cervell, amb estructures que no estan funcionant correctament i que són més petites. L'altre, aquest retard de la maduració, perquè les persones amb TDAH no assoleixen la conducta de control de la seva hiperactivitat, la inestabilitat emocional que tenen, precisament perquè aquestes estructures estan alterades."

"Això ha de permetre que les persones que pateixen TDAH, les famílies que estan lluitant cada dia amb el TDAH, tinguin un clar reconeixement i que ningú posi més en qüestionament si això existeix o si és una invenció. El TDAH és un trastorn del cervell."

 

Aquest estudi, en què han participat investigadors d'onze països, l'ha publicat la revista "The Lancet", i representa un pas molt important en la investigació d'aquesta malaltia. El TDAH és ara la patologia mental més diagnosticada a Catalunya, que afecta el 5% de nens i adolescents.

L'estudi servirà per poder tractar millor les persones diagnosticades i, sobretot, per poder treure l'estigma que actualment arrosseguen, perquè sovint se les considera persones mal educades i se les responsabilitza personalment de la malaltia. I també, és clar, el diagnòstic es podrà precisar molt amb les ressonàncies magnètiques.

 

ARXIVAT A:
SalutCiència
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut