Un dels cartells de suport a Juana Rivas a Maracena, a Granada (EFE)
Un dels cartells de suport a Juana Rivas a Maracena, a Granada (EFE)
Madrid

El TC rebutja el recurs de la dona que es nega a entregar els fills a l'exparella

Juana Rivas va desaparèixer amb els fills la setmana passada per no haver d'entregar-los a la seva exparella

RedaccióActualitzat

El Tribunal Constitucional ha rebutjat el recurs d'empara presentat per Juana Rivas, la dona de Granada que ha fugit amb els seus fills per no haver d'entregar-los a la seva exparella, condemnada per maltractament. El ple del TC ha pres la decisió poques hores després que Rivas hagi presentat un recurs d'empara per poder continuar amb ells.

L'alt tribunal fonamenta la decisió en el fet que la demanda d'empara de la mare no esgota la via judicial prèvia, exigida per la Llei Orgànica del TC. Sense entrar en el fons de la qüestió, els magistrats consideren així que és aviat per anar a aquest tribunal i recorden que només s'hi pot interposar el recurs d'empara quan s'hagin esgotat tots els nivells judicials.

El Constitucional indica també que si la fiscalia no interposa un recurs en contra, la resolució s'arxivarà.

Els advocats de la mare han avançat que reprendran la sol·licitud d'empara al TC si l'Audiència Provincial de Granada no suspèn l'execució de l'ordre que obliga Juana Rivas a entregar els menors a la seva exparella.

L'exparella reivindica la custòdia compartida

Després d'assegurar que sempre ha confiat en la justícia espanyola, l'exparella, Francesco Arcuri, ha manifestat que "només perden els nens":

"No estic content ni trist. Aquí no guanya ningú, només perden els nens, que són els que més pateixen".

A més, ha reiterat la seva oferta de negociar una custòdia compartida "pel bé" dels menors.

Condemnat a presó per maltractaments

Rivas havia denunciat la seva exparella per maltractaments fa 12 anys. L'home, de nacionalitat italiana, va ser condemnat aleshores a pena de presó i ordre d'allunyament.

Aquest any, Juana Rivas va tornar a Espanya amb els seus fills, escapant d'Itàlia, fet que la seva exparella va denunciar. Una resolució judicial dictaminava que havia de tornar els nens al pare. La setmana passada, però, Rivas va desaparèixer amb els fills.

Anar al contingut