Imatge d'arxiu de l'edifici del Tribunal Constitucional.
Imatge d'arxiu de l'edifici del Tribunal Constitucional.
Madrid

El TC rebutja el recurs de Bildu contra el magistrat Francisco Hernando

El Tribunal Constitucional té temps fins a aquesta mitjanit per decidir si Bildu es podrà presentar a les eleccions municipals. La coalició abertzale va presentar ahir a la tarda al TC el recurs d'empara contra la sentència del Suprem que prohibeix les seves candidatures per a les eleccions del 22 de maig. Bildu va fer arribar el seu recurs al Constitucional a través d'un mediador, pràcticament esgotant el termini que tenia per recórrer-lo. De moment, el TC ha rebutjat el recurs presentat per Bildu contra el magistrat Francisco Hernando.

Actualitzat
Abans que comenci la campanya electoral de les municipals, aquesta mitjanit, el Tribunal Constitucional ha de resoldre el recurs de Bildu per poder-s'hi presentar. El Constitucional va admetre ahir a la nit el recurs de la coalició abertzale contra la sentència del Tribunal Suprem, que ha anul·lat les 254 llistes amb què volia concórrer a les eleccions municipals i forals al País Basc i Navarra.

Rebutjat el recurs contra Hernando

De moment, el Constitucional no ha pres cap decisió sobre Bildu i les eleccions, però sí que ha rebutjat el recurs presentat per la formació contra el magistrat Francisco Hernando.

La coalició volia apartar-lo de les deliberacions al·legant que cada vegada que s'ha aplicat la llei de partits als projectes de l'esquerra abertzale aquest magistrat presidia la sala. L'objectiu del recurs, per tant, era trobar una composició del tribunal més favorable als interessos dels abertzales.

A Euskadi, el mateix lehendakari, el socialista Patxi López, s'ha mostrat favorable a la participació de Bildu. Malgrat això, ha recordat que l'amenaça d'ETA ha planat sobre altres eleccions.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut