Madrid

El TC no considera que l'Estat hagi de complir la disposició addicional tercera de l'Estatut

La sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut deixa viva la disposició addicional tercera, que preveu una inversió de l'Estat a Catalunya en infraestructures equivalent al seu PIB, però puntualitza que l'Estat no està obligat a complir-la, ni tampoc no condiciona la plena llibertat de les Corts per aprovar els pressupostos generals de l'Estat.

Actualitzat
Segons el document dictat pel Tribunal Constitucional, la disposició addicional tercera de l'Estatut, que fixa les inversions mínimes de l'Estat en infraestructures a Catalunya durant set anys, no té efectes "directament vinculants" per a l'Estat a l'hora de definir la seva política d'inversions.

Segons el document, aquesta disposició no significa que l'Estat hagi "necessàriament" de dedicar una partida pressupostària concreta a les infraestructures catalanes sinó que això s'establirà segons els acords als quals arribin la Generalitat de Catalunya i el govern espanyol. En aquest sentit, el Tribunal Constitucional dóna llum verda a l'Estat per establir la dotació d'aquestes inversions i destaca "la plena llibertat" de les Corts Generals per decidir sobre la seva dotació.

D'aquesta manera, l'Alt Tribunal rebutja el recurs de inconstitucionalitat presentat pel PP sobre aquesta disposició al·legant que suposava un "privilegi econòmic" per a Catalunya.

Anar al contingut