L'expresident Carles Puigdemont
L'expresident Carles Puigdemont

El TC manté la suspensió de Puigdemont com a diputat al Parlament

Els magistrats del Constitucional avalen la decisió del jutge Pablo Llarena i rebutgen la petició de l'expresident perquè se li retorni l'acta

Actualitzat

El Tribunal Constitucional ha acordat per unanimitat mantenir la suspensió de l'expresident català Carles Puigdemont com a diputat del Parlament, dictada el juliol de l'any passat pel jutge Pablo Llarena arran del seu processament per rebel·lió en la causa del procés.

A la seva petició, Puigdemont adduïa que el Suprem havia vulnerat els seus drets fonamentals, com el de la representació política, i demanava una rectificació mentre els magistrats no resolien el recurs d'empara presentat pel seu advocat.

El Constitucional, però, raona que en aquest moment processal no pot entrar a valorar la qüestió de fons plantejada per l'expresident català, i afirma que accedir a la petició de Puigdemont equivaldria a anticipar una eventual decisió estimatòria del recurs d'empara.

L'origen és la decisió del jutge Llarena d'aplicar l'article 384 bis del Codi Penal per suspendre Puigdemont i la resta de processats dels càrrecs de diputats electes i impedir que votessin als plens, fet que deixava les formacions independentistes sense majoria a la cambra catalana.

Els magistrats del Constitucional van denegar la primera petició per deixar sense efecte de manera urgent la decisió de Llarena, i ara ho fan amb la cautelar.

L'escrit de Puigdemont ara desestimat reclamava al Constitucional que aixequés la seva suspensió com a diputat, invocant la resolució del Tribunal de Schlewig-Holstein que va descartar extradir-lo, i una sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans que va condemnar Turquia per l'empresonament d'un opositor pro kurd.

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontPablo LlarenaTribunal Constitucional Procés català
Anar al contingut