L'exconseller Lluís Puig després de comparèixer davant la justícia belga per l'euroordre, el 23 de juny del 2020
L'exconseller Lluís Puig després de comparèixer davant la justícia belga per l'euroordre, el 23 de juny del 2020 (Nazaret Romero / ACN)

El TC anul·la la delegació de vot de l'exconseller Lluís Puig com a diputat de Junts

Segons el tribunal, els acords que va prendre la mesa del Parlament van vulnerar els drets del PSC, d'altres diputats i dels ciutadans

RedaccióActualitzat

El Tribunal Constitucional ha declarat nul·la la delegació de vot de l'exconseller de Cultura Lluís Puig com a diputat de Junts al Parlament. La decisió del constitucional deixa sense efecte l'acord de la mesa del Parlament d'admetre la sol·licitud que va fer Puig per poder delegar el vot en la sessió d'investidura de Pere Aragonès.

La mesa ha anunciat que tractarà la decisió del Constitucional en una reunió aquest dimarts abans del ple, en què decidirà si acata o no la decisió.

L'acord es va prendre el 25 de març de l'any passat i es va ratificar l'endemà. Amb la seva decisió, el Tribunal Constitucional respon al recurs d'empara que van interposar els diputats del PSC.

A través de Twitter, Puig ha criticat l'acció dels socialistes i de Salvador Illa, i assegura que "els drets de les persones" que van votar Junts "tornen a ser vulnerats".

Segons el tribunal, els dos acords van vulnerar el dret del PSC i altres diputats a exercir funcions representatives, i dels ciutadans a participar en els assumptes públics a través dels seus representants.


Des de l'exili

Puig va formar part de l'executiu de Carles Puigdemont i l'any 2017 es va exiliar a Bèlgica, des d'on ha mantingut l'activitat política. En aquest període va ser candidat de Junts al Senat i, posteriorment, va ser escollit com a diputat al Parlament. És portaveu de Junts a la Comissió d'Afers Institucionals (CAI) i membre de la Comissió de Cultura de la cambra.

Mentrestant, Puig segueix pendent dels passos que poden marcar el seu futur judicial.

 

Anar al contingut