El TC aixeca part de la suspensió de la llei del canvi climàtic

El govern preveu recaptar l'impost sobre el CO2 a determinats vehicles "al més aviat possible"

Actualitzat

El Tribunal Constitucional ha aixecat part de la suspensió de la Llei catalana del canvi climàtic aprovada el juliol passat al Parlament, però manté el veto a la prohibició del "fracking".

Es tracta d'una mesura provisional fins que l'alt tribunal es pronunciï sobre la constitucionalitat dels preceptes de la llei del canvi climàtic que el govern espanyol va impugnar.

El govern català preveu començar a recaptar "al més aviat possible" l'impost sobre el diòxid de carboni a determinats vehicles. Els ingressos obtinguts per aquests impostos aniran a parar a parts iguals al Fons Climàtic i al Fons de Patrimoni Natural, tots dos de nova creació.

 

 

A més de l'impost sobre el CO2, altres articles de la llei que es podran aplicar mentre el Constitucional no emeti una sentència definitiva fan referència a l'objectiu d'implantar un 50% d'energies renovables abans de l'any 2030 i als pressupostos de carboni.

A partir d'ara, els pressupostos, a més de la quantitat total d'emissions permeses per al conjunt del país, hauran d'indicar quina part correspon als sectors coberts per la directiva del mercat d'emissions i quina als coneguts com a sectors difusos, no coberts per aquest sistema. Aquest canvi situarà Catalunya al nivell dels països més avançats en aquest àmbit com el Regne Unit.

 

ARXIVAT A:
Contaminació
Anar al contingut