Alguns pares reivindiquen un permís igual al de les mares
Alguns pares reivindiquen un permís igual al de les mares

El TC admet a tràmit una demanda per un permís de paternitat igual que el de maternitat

Va ser presentada per un dels nou pares que el 2016 van demandar la Seguretat Social per discriminació

Actualitzat

El Tribunal Constitucional (TC) ha admès a tràmit la demanda d'un pare per reclamar un permís de paternitat d'igual durada que el de maternitat i remunerat al cent per cent. El demandant al·lega que la regulació actual és discriminatòria.

Es tacta d'un recurs d'empara d'un dels nou pares que l'any 2016 van demandar la Seguretat Social per discriminació i van reclamar un permís de paternitat igualitari. Tots nou van tenir el suport de la PPIINA (Plataforma per Permisos Igualitaris i Intransferibles de Naixement i Adopció). Aquesta associació es va fundar l'any 2005 i té com a únic objectiu aconseguir la reforma del sistema de permisos perquè siguin iguals, intransferibles i pagats al 100% per a qualsevol progenitor.

El TC aprecia una "especial transcendència constitucional" en aquest recurs i considera que "pot donar ocasió al tribunal per aclarir o canviar la seva doctrina com a conseqüència de canvis normatius rellevants".

Notícia relacionada: Bloquejada a Espanya la cinquena setmana del permís de paternitat

Segons el TC, el recurs "planteja una qüestió jurídica rellevant i general de repercussió social o econòmica".

La PPIINA ha manifestat que és una oportunitat per superar una doctrina constitucional antiga:

"Una regulació obsoleta que ja no s'adapta a les aspiracions d'igualtat de la ciutadania: els permisos no només han de permetre la cura de la criatura acabada d'arribar, sinó també que aquesta cura es porti a terme de forma igualitària entre totes dues persones progenitores."

ARXIVAT A:
Igualtat de gènere
Anar al contingut