Madrid

El TC admet a tràmit el recurs del govern espanyol i suspèn la llei de la presidència

Actualitzat

El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs del govern de Rajoy contra la reforma de la llei de la presidència del Parlament de Catalunya. Queda suspesa, doncs, de forma cautelar la reforma i ja no serà possible la investidura a distància de Puigdemont.

El Tribunal adverteix a Roger Torrent i a tots els membres de la Mesa que han d'acatar la decisió del ple. Hi pot haver delicte de desobediència si no ho fan. Els principals arguments del govern espanyol per demanar la suspensió de la llei de presidència són: que no es pot investir un president a distància, que no es poden convocar consells de govern per la via telemàtica i que la llei s'ha tramitat per lectura única.

Poc després de saber-se la secisió del TC, Mariano Rajoy mostrava la seva satisfacció per Twitter:

 

 

La presentació d'un recurs al Tribunal Constitucional contra la reforma de la llei de la presidència ha estat aprovat aquest matí mateix per un consell de ministres extrordinari.

El recurs contra la llei de la presidència ha estat l'únic punt del dia d'aquest consell de ministres, després que aquest dilluns el Consell d'Estat en fes un informe favorable. En aquest informe, que no és vinculant, l'organisme assegurava que la reforma aprovada pel Parlament divendres passat vulnera la Constitució, l'Estatut i el Reglament del Parlament ja que la investidura del president de la Generalitat té caràcter "personal i presencial".

La reforma de la llei de la presidència s'ha publicat aquest dimecres al DOGC, el Diari Oficial de la Generalitat. Ara, Junts per Catalunya i ERC hauran de convocar una sessió d'investidura entre dissabte i dimecres, amb un nou candidat.

 

 

ARXIVAT A:
InvestiduraProcés catalàArticle 155Govern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut