La seu del Tribunal Constitucional en una imatge d'arxiu
La seu del Tribunal Constitucional en una imatge d'arxiu
Madrid

El TC admet a tràmit el recurs de la Generalitat contra el decret que l'obliga a pagar l'escolarització en castellà

L'alt tribunal traslladarà la seva decisió al Suprem perquè, en el supòsit que estigui tramitant algun recurs contra el decret, el deixi en suspens fins que es resolgui el "conflicte"

RedaccióActualitzat

El ple del Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs de la Generalitat contra el decret del govern espanyol que l'obliga a pagar l'escolarització privada en castellà a les famílies que ho demanin.

L'alt tribunal traslladarà ara la seva decisió al Tribunal Suprem perquè, en el supòsit que estigui tramitant algun recurs contra el decret, el deixi en suspens fins que es resolgui el "conflicte". A més, traslladarà la demanda al govern espanyol, que disposa de vint dies per personar-se en el procés i fer al·legacions.

L'admissió a tràmit suposa la suspensió automàtica del decret, però cap pronunciament sobre el fons de la qüestió. Per tant, haurà de decidir pròximament si allarga la suspensió temporal o si l'aixeca.

En el seu recurs, el govern de la Generalitat va al·legar que el decret suposava "una invasió i menyscabament de les competències de la Generalitat" en educació i llengua. També fa constar en el recurs que aquest mecanisme "suposarà una separació dels alumnes per raó de llengua, cosa que és contrària al règim lingüístic de l'ensenyament a Catalunya".

L'obligació de la Generalitat de pagar la plaça privada a l'escola en castellà s'inclou a la Lomce o "llei Wert", que ja va ser objecte d'un recurs del govern d'Artur Mas. El Ministeri d'Educació va xifrar en uns 6.000 euros el cost per cada alumne.

DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut