La vaga dels taxistes es mantindrà com a mínim fins aquesta tarda

Esperen la reunió de la Conferència Nacional del Transport on assisteixen Generalitat i Àrea Metropolitana

Actualitzat

Els taxistes mantindràn la vaga al menys fins dimecres a la tarda. Aquest dimarts es van tornar a reunir en assemblea i van decidir recuperar els serveis mínims per a hospitals i urgències,després de reunir-se, a la conselleria de Territòri amb el secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavin, i el director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa.  

Aquest dimecres es reunirà la Conferència Nacional del Transport, convocada pel ministre de Foment José Luís Ábalos, a la que assistiran la Generalitat i els representats de l'Àrea Metropolitana.

Rectificació de la nota de premsa de Foment

Al matí, els taxistes havien convocat una nova assemblea per decidir si aixecaven la vaga i la ocupació de la gran Via i el passeig de Gràcia. El portaveu d'Élite Taxi, Alberto Álvarez, va explicar a "El matí de Catalunya Ràdio" que Foment havia rectificat la nota de premsa posterior a la seva trobada i que ha estat això els podia fer desencallar la vaga.

"Ahir a la nit, tarda-nit, va haver-hi una modificació en la nota de premsa de Foment i la portarem a l'assemblea. Hi posa el que hem demanat però per qüestió de temps ens diuen que divendres és impossible."

Álvarez va confirmar a TV3 que plantejarien a l'assemblea aixecar la vaga i esperar fins al setembre que es compleixi la proposta de Foment. Com a molt es podrien esperar que dimecres es fes la Conferència Nacional del Transport i veure si també ho confirmen les mateixes intencions a l'Àrea Metropolitana i a la Generalitat, que hi assistiran.

 

L'assemblea del vespre anterior

Dilluns al vespre els taxistes havien decidit continuar ocupant la Gran Via i part pel passeig de Gràcia almenys fins dimecres i possiblement fins divendres a l'espera del resultat de la reunió que Foment havia de fer dimarts amb els representants de les VTC i que se celebrés dimecres la Conferència Nacional del Transport.

Alberto Álvarez, un dels representants que havien anat a reunir-se amb el Ministeri de Foment, volia que Foment posés per escrit el que havien proposat.

"La proposta és: un decret llei per traspassar les competències a les comunitats autònomes i les llicències urbanes als ajuntaments. Però això no és el que han escrit a la nota de premsa; per tant, ens quedem aquí fins que escriguin el que han dit."

Els taxistes agraïen la posició del govern espanyol, però no se'n fiaven, i demanaven garanties per escrit que es traspassaran les competències a les autonomies i que permetran als ajuntaments establir la llicència urbana. Luis López, president d'Agrupació Taxi Companys.

"Una declaració política del govern per escrit dient tot el que ens han dit avui: que l'1/30 serà una realitat al carrer, buscaran el marc jurídic per fer-ho però ho faran. Això és el que esperem, i a més, a finals de mes o primers de setembre ens passin l'esborrany del marc jurídic que hagin elaborat per portar-ho al següent Consell de Ministres, que seria el dia 14."

Els taxistes van dir que com a gest de bona voluntat limitarien la seva protesta al centre de Barcelona i que de moment no farien accions contra port i ni l'aeroport.

Reunió entre Foment i les VTC

El Ministeri de Foment es reunia al migdia amb l'altra part del conflicte, el que es coneix com a VTC, on s'inclouen Uber i Cabify.

La reunió es convocava en un ambient tens, perquè els representants de les VTC, després de la rectificació de la nota de premsa de la reunió de dilluns amb els taxistes, consideraven que el govern espanyol estava fent concessions als taxistes abans d'haver parlat amb totes les parts.

 

ARXIVAT A:
Mobilitat
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut